De consultancy industrie (e-Book)

Hoe consultants bedrijven verzwakken, overheden uithollen en economieën schaden

Prijs € 14,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Mariana Mazzucato, Rosie Collington

EPUB met digitaal watermerk | Mei 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Dit boek moet het begin van het debat zijn: hebben we al die consultants echt nodig?' Rutger BregmanEr was een tijd dat consultants vooral bedrijven adviseerden. Tegenwoordig worden op grote schaal ook overheden en organisaties geadviseerd. We zijn te afhankelijk geworden van consultancybedrijven als McKinsey, PwC, Deloitte en KPMG. Consultancy belemmert innovatie en vertroebelt zakelijke en politieke verantwoordelijkheden. Adviesbureaus wekken ten onrechte de indruk objectieve bronnen van expertise te zijn. Enorme sommen belastinggeld vloeien naar de adviesbranche. Consultancy tiert welig op de akkers van het neoliberalisme. Mazzucato en Collington leggen machtsverschuivingen en afhankelijkheden bloot. Ze pleiten voor financiële en intellectuele versterking van overheden en organisaties. Ze laten zien hoe de publieke sector en daarmee onze democratie weer versterkt kan worden. Voor de aanpak van grote maatschappelijke vraagstukken als de klimaatcrisis en de groeiende ongelijkheid is een herijking hard nodig.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mariana Mazzucato, Rosie Collington
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046831380
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2023
Bestandsgrootte
2045714 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

'Dit boek moet het begin van het debat zijn: hebben we al die consultants echt nodig?' Rutger Bregman

Er was een tijd dat consultants vooral bedrijven adviseerden. Tegenwoordig worden op grote schaal ook overheden en organisaties geadviseerd. We zijn te afhankelijk geworden van consultancybedrijven als McKinsey, PwC, Deloitte en KPMG. Consultancy belemmert innovatie en vertroebelt zakelijke en politieke verantwoordelijkheden. Adviesbureaus wekken ten onrechte de indruk objectieve bronnen van expertise te zijn. Enorme sommen belastinggeld vloeien naar de adviesbranche. Consultancy tiert welig op de akkers van het neoliberalisme.
Mazzucato en Collington leggen machtsverschuivingen en afhankelijkheden bloot. Ze pleiten voor financiële en intellectuele versterking van overheden en organisaties. Ze laten zien hoe de publieke sector en daarmee onze democratie weer versterkt kan worden. Voor de aanpak van grote maatschappelijke vraagstukken als de klimaatcrisis en de groeiende ongelijkheid is een herijking hard nodig.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mariana Mazzucato, Rosie Collington
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046831380
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2023
Bestandsgrootte
2045714 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99