De constitutionele inbedding van het waterschap

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Paperback | December 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"De staat dat zijn de dijken" is een gevleugelde uitspraak van de vooraanstaande staatsrechtjurist A.M. Donner. De strijd van de Nederlanders tegen het dreigende water heeft onder andere geresulteerd in het eeuwenoude bestaansrecht van de waterschappen. Recentelijk kwam dit bestaansrecht onder politiek vuur te liggen. De taken en bevoegdheden van waterschappen konden (en kunnen) volgens een aantal (landelijke) politici toch betrekkelijk eenvoudig worden overgenomen door andere overheidsverbanden zoals de provincie. In deze bundel zijn twee staatsrechtelijke en bestuurskundige onderzoeken opgenomen die antwoord geven op vragen als: is voor de opheffing of herstructurering van de waterschappen een wijziging van de Nederlandse grondwet noodzakelijk? en worden de waterschappen beschermd door Europese regelgeving? Voorts wordt uitvoerig ingegaan op de mogelijke staatsrechtelijke en bestuurskundige gevolgen indien een wijziging van de organisatiestructuur van de waterschappen zou plaatsvinden. De in deze bundel opgenomen onderzoeksresultaten laten verassende en interessante inzichten zien in de constitutionele en bestuurskundige organisatiestructuur van het waterschap. De bijdragen in deze bundel zijn in opdracht van de Unie van Waterschappen en het Waterschap Rijn en IJssel verricht door een onderzoeksteam van de Faculteit Recht, Economie, Bestuurs- en Organisatiewetenschap (REBO) van de Universiteit Utrecht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Wolf Legal Publishers
ISBN
9789058507563
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

"De staat dat zijn de dijken" is een gevleugelde uitspraak van de vooraanstaande staatsrechtjurist A.M. Donner. De strijd van de Nederlanders tegen het dreigende water heeft onder andere geresulteerd in het eeuwenoude bestaansrecht van de waterschappen. Recentelijk kwam dit bestaansrecht onder politiek vuur te liggen. De taken en bevoegdheden van waterschappen konden (en kunnen) volgens een aantal (landelijke) politici toch betrekkelijk eenvoudig worden overgenomen door andere overheidsverbanden zoals de provincie. In deze bundel zijn twee staatsrechtelijke en bestuurskundige onderzoeken opgenomen die antwoord geven op vragen als: is voor de opheffing of herstructurering van de waterschappen een wijziging van de Nederlandse grondwet noodzakelijk? en worden de waterschappen beschermd door Europese regelgeving? Voorts wordt uitvoerig ingegaan op de mogelijke staatsrechtelijke en bestuurskundige gevolgen indien een wijziging van de organisatiestructuur van de waterschappen zou plaatsvinden. De in deze bundel opgenomen onderzoeksresultaten laten verassende en interessante inzichten zien in de constitutionele en bestuurskundige organisatiestructuur van het waterschap.

De bijdragen in deze bundel zijn in opdracht van de Unie van Waterschappen en het Waterschap Rijn en IJssel verricht door een onderzoeksteam van de Faculteit Recht, Economie, Bestuurs- en Organisatiewetenschap (REBO) van de Universiteit Utrecht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Wolf Legal Publishers
ISBN
9789058507563
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99