De Beethovenstraat

verborgen geschiedenissen

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Frank van Kolfschooten

Hardback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Verborgen geschiedenissenIndrukwekkende geschiedenis in herziene, uitgebreide en gebonden editieDe belangrijkste winkelstraat in het Amsterdam-Zuid van bouwmeester H.P. Berlage, de Beethovenstraat, gaat door voor chic, maar achter de luxe etalages schuilt een tragische geschiedenis. Het vooroorlogse joodse karakter van de straat, vooral ontstaan door de komst van veel Duits-joodse vluchtelingen in de jaren dertig, werd door de Duitse bezetters tenietgedaan vanuit twee panden in de buurt. De Duitse accenten van hoogbejaarde bewoonsters zijn de enige overblijfselen uit die tijd. In de jaren zestig verwierf de Beethovenstraat nationale faam als delicatessenparadijs, maar die status wist zij niet te handhaven. De ontwikkelingen aan de Zuidas hebben de straat nieuw leven ingeblazen.In De Beethovenstraat wordt, aan de hand van gesproken en geschreven bronnen, een levendig en verrassend beeld geschetst van deze unieke straat en haar bewoners.Het boek verscheen oorspronkelijk in 1997 onder de titel De Koningin van Plan-Zuid. Het is nu op basis van aanvullend onderzoek geheel herzien en uitgebreid met veel nieuwe verhalen en foto's.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frank van Kolfschooten
Uitgever
Uitgeverij De Kring
ISBN
9789462970113
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Verborgen geschiedenissen

Indrukwekkende geschiedenis in herziene, uitgebreide en gebonden editie

De belangrijkste winkelstraat in het Amsterdam-Zuid van bouwmeester H.P. Berlage, de Beethovenstraat, gaat door voor chic, maar achter de luxe etalages schuilt een tragische geschiedenis. Het vooroorlogse joodse karakter van de straat, vooral ontstaan door de komst van veel Duits-joodse vluchtelingen in de jaren dertig, werd door de Duitse bezetters tenietgedaan vanuit twee panden in de buurt. De Duitse accenten van hoogbejaarde bewoonsters zijn de enige overblijfselen uit die tijd. In de jaren zestig verwierf de Beethovenstraat nationale faam als delicatessenparadijs, maar die status wist zij niet te handhaven. De ontwikkelingen aan de Zuidas hebben de straat nieuw leven ingeblazen.
In De Beethovenstraat wordt, aan de hand van gesproken en geschreven bronnen, een levendig en verrassend beeld geschetst van deze unieke straat en haar bewoners.

Het boek verscheen oorspronkelijk in 1997 onder de titel De Koningin van Plan-Zuid. Het is nu op basis van aanvullend onderzoek geheel herzien en uitgebreid met veel nieuwe verhalen en foto's.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frank van Kolfschooten
Uitgever
Uitgeverij De Kring
ISBN
9789462970113
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99