De astronoom en de gazelle

een historische roman gebasseerd op de avonturen van de sterrenkundige François Arago

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paul Murdin

Paperback | Maart 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aan het begin van de negentiende eeuw vertrekt de jonge Franse astronoom François Arago met een paar collega's naar Spanje om te helpen de meridiaan van Parijs op te meten. Het zijn woelige tijden: Napoleon is bezig het Iberisch Schiereiland te veroveren en in de Middellandse Zee vaart de Engelse oorlogsvloot rond. Het gezelschap raakt tussen de strijdende partijen verzeild, wordt gevangen genomen, ontsnapt en komt in Noord-Afrika terecht. Maar daar is ook niet alles veilig. De jonge astronoom stelt alles wat hij meemaakt even nauwgezet te boek als de metingen die hij verricht. Zijn pad wordt herhaaldelijk door gazellen gekruist, maar die blijken uiteindelijk even ongrijpbaar als de grootste. wetenschappelijke carrière waarvan hij droomt. Een avonturenverhaal met een wetenschappelijk en filosofisch tintje.Paul Murdin (1942, Londen) is astronoom en heeft onderzoek gedaan naar supernovae, zwarte gaten en neutronensterren en heeft als science administrator gediend bij de Britse regering en als treasurer bij de Royal Astronomical Society. Hij werkt aan het Institute of Astronomy van de Universiteit van Cambridge in Engeland en is door de Engelse koningin onderscheiden wegens zijn verdiensten voor de astronomie. Hij is als commentator voor de BBC en CNN werkzaam geweest.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Paul Murdin
Uitgever
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054293118
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
246

Beschrijving

Aan het begin van de negentiende eeuw vertrekt de jonge Franse astronoom François Arago met een paar collega's naar Spanje om te helpen de meridiaan van Parijs op te meten. Het zijn woelige tijden: Napoleon is bezig het Iberisch Schiereiland te veroveren en in de Middellandse Zee vaart de Engelse oorlogsvloot rond. Het gezelschap raakt tussen de strijdende partijen verzeild, wordt gevangen genomen, ontsnapt en komt in Noord-Afrika terecht. Maar daar is ook niet alles veilig. De jonge astronoom stelt alles wat hij meemaakt even nauwgezet te boek als de metingen die hij verricht. Zijn pad wordt herhaaldelijk door gazellen gekruist, maar die blijken uiteindelijk even ongrijpbaar als de grootste. wetenschappelijke carrière waarvan hij droomt. Een avonturenverhaal met een wetenschappelijk en filosofisch tintje.
Paul Murdin (1942, Londen) is astronoom en heeft onderzoek gedaan naar supernovae, zwarte gaten en neutronensterren en heeft als science administrator gediend bij de Britse regering en als treasurer bij de Royal Astronomical Society. Hij werkt aan het Institute of Astronomy van de Universiteit van Cambridge in Engeland en is door de Engelse koningin onderscheiden wegens zijn verdiensten voor de astronomie. Hij is als commentator voor de BBC en CNN werkzaam geweest.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Paul Murdin
Uitgever
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054293118
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
246

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99