De 10 vaardigheden van mediation

Prijs € 20,00

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Hein van Meeteren

Paperback | December 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit boek beschrijft Hein van Meeteren tien onmisbare vaardigheden bij de uitvoering van mediation (bemiddeling bij conflicten). Het boek is niet alleen voor de professionele NMI-geregistreerde en gecertificeerde mediators geschreven, maar ook voor managers, bestuurders en leidinggevenden die door hun werk veelvuldig in aanraking komen met interne en externe conflicten en spanningen. Enkele vaardigheden die aan de orde komen zijn: weten te sturen én los te laten; een heldere gespreksstructuur aanbrengen en bewaken; jezelf met gezag en geloofwaardigheid neerzetten; de onpartijdigheid nauwgezet bewaken; goede omgang met agressie en emotionele uitbarstingen; onderhandelen als onderdeel van het mediationgesprek; onderliggende zorgen, behoeften en belangen aan de oppervlakte brengen.Hein van Meeteren studeerde politieke wetenschappen, Nederlands recht en filosofie, en is NMI-gecertificeerd mediator en senior-trainer in mediationvaardigheden. Daarnaast adviseert hij in conflictpreventie binnen organisaties en bedrijven. Hij trad op als vast panellid in Het Lagerhuis en is te horen in het TROS-Forum op Radio 1. Van Meeteren is actief als onpartijdig voorzitter van conferenties en (publieks)debatten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hein van Meeteren
Uitgever
Business Contact
ISBN
9789047003571
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

In dit boek beschrijft Hein van Meeteren tien onmisbare vaardigheden bij de uitvoering van mediation (bemiddeling bij conflicten). Het boek is niet alleen voor de professionele NMI-geregistreerde en gecertificeerde mediators geschreven, maar ook voor managers, bestuurders en leidinggevenden die door hun werk veelvuldig in aanraking komen met interne en externe conflicten en spanningen.
Enkele vaardigheden die aan de orde komen zijn:
weten te sturen én los te laten;
een heldere gespreksstructuur aanbrengen en bewaken;
jezelf met gezag en geloofwaardigheid neerzetten;
de onpartijdigheid nauwgezet bewaken;
goede omgang met agressie en emotionele uitbarstingen;
onderhandelen als onderdeel van het mediationgesprek;
onderliggende zorgen, behoeften en belangen aan de oppervlakte brengen.
Hein van Meeteren studeerde politieke wetenschappen, Nederlands recht en filosofie, en is NMI-gecertificeerd mediator en senior-trainer in mediationvaardigheden. Daarnaast adviseert hij in conflictpreventie binnen organisaties en bedrijven. Hij trad op als vast panellid in Het Lagerhuis en is te horen in het TROS-Forum op Radio 1. Van Meeteren is actief als onpartijdig voorzitter van conferenties en (publieks)debatten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hein van Meeteren
Uitgever
Business Contact
ISBN
9789047003571
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99