Culturele diversiteit

essays over cultuurverschillen en de gevolgen

Prijs € 34,95

Uitverkocht

Louk Hagendoorn

Paperback | November 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Culturele diversiteit betreft verschillen tussen groepen, in belevingen, in vanzelfsprekendheden en in levenswijze. Sommige verschillen zijn zichtbaar en evident, andere verborgen en onverwacht - en hetzelfde geldt voor overeenkomsten. Over culturele diversiteit wordt veel gesproken, maar meestal in abstracto, want het is moeilijk zich een beeld te vormen van wat diversiteit eigenlijk inhoudt en betekent.In dit boek laat Louk Hagendoorn zien in welke opzichten culturen en groepen kunnen verschillen en overeenkomen - en wat de consequenties daarvan kunnen zijn voor de verhoudingen met andere groepen. Het betreft ratio, emotie, agressie, persoonlijkheid, relaties, familiebanden, liefde, communicatie, eer, macht en loyaliteit, maar ook de gevolgen van verschillende opvattingen hierover in een samenleving die divers is en waarin misverstanden kunnen leiden tot achterdocht en conflicten. Naast gedrag en beleving, wordt ingegaan op groepsvorming, status, tegenstellingen en wederzijdse aanpassing. Elk onderwerp wordt behandeld aan de hand van een klassiek onderzoek of enkele typerende studies, zodat de kern van het probleem vlug duidelijk wordt. Het boek is toegankelijk geschreven en kan gelezen worden zonder uitgebreide voorkennis op het terrein van de sociale wetenschappen, de psychologie of antropologie. Het boek is van belang voor studenten in het universitaire en hoger beroepsonderwijs en iedereen die te maken heeft met verschillen tussen etnische groepen en culturen.Louk Hagendoorn is hoogleraar algemene sociale wetenschappen in Utrecht. Hij schreef samen met Paul Sniderman When Ways of Life Collide (2007) en met Hub Linssen en Sergei Tumanov Intergroup Relations in States of the Former Soviet Union (2001).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Louk Hagendoorn
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023250289
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
270

Beschrijving

Culturele diversiteit betreft verschillen tussen groepen, in belevingen, in vanzelfsprekendheden en in levenswijze. Sommige verschillen zijn zichtbaar en evident, andere verborgen en onverwacht - en hetzelfde geldt voor overeenkomsten. Over culturele diversiteit wordt veel gesproken, maar meestal in abstracto, want het is moeilijk zich een beeld te vormen van wat diversiteit eigenlijk inhoudt en betekent.

In dit boek laat Louk Hagendoorn zien in welke opzichten culturen en groepen kunnen verschillen en overeenkomen - en wat de consequenties daarvan kunnen zijn voor de verhoudingen met andere groepen. Het betreft ratio, emotie, agressie, persoonlijkheid, relaties, familiebanden, liefde, communicatie, eer, macht en loyaliteit, maar ook de gevolgen van verschillende opvattingen hierover in een samenleving die divers is en waarin misverstanden kunnen leiden tot achterdocht en conflicten. Naast gedrag en beleving, wordt ingegaan op groepsvorming, status, tegenstellingen en wederzijdse aanpassing.

Elk onderwerp wordt behandeld aan de hand van een klassiek onderzoek of enkele typerende studies, zodat de kern van het probleem vlug duidelijk wordt. Het boek is toegankelijk geschreven en kan gelezen worden zonder uitgebreide voorkennis op het terrein van de sociale wetenschappen, de psychologie of antropologie. Het boek is van belang voor studenten in het universitaire en hoger beroepsonderwijs en iedereen die te maken heeft met verschillen tussen etnische groepen en culturen.

Louk Hagendoorn is hoogleraar algemene sociale wetenschappen in Utrecht. Hij schreef samen met Paul Sniderman When Ways of Life Collide (2007) en met Hub Linssen en Sergei Tumanov Intergroup Relations in States of the Former Soviet Union (2001).


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Louk Hagendoorn
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023250289
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
270

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99