Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ

Prijs € 99,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M.P. van der Burg, G. Groenewegen, F.J.H.L. Makkinga, J.A. Monsma

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ behandelt op toegankelijke en systematische wijze de gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ, waardoor u een goed overzicht krijgt. Per belasting worden de zogenoemde essentialia in vaste volgorde uitgewerkt. Naast de in de Gemeentewet genoemde belastingen beschrijft dit boek ook de afvalstoffenheffing, die is gebaseerd op de Wet milieubeheer, de BIZ-bijdrage die is gebaseerd op de Experimentenwet Bedrijven Investerings Zones en de op de Wet financiën openbare lichamen Bonaire, Sint-Eustachius en Saba (FinBES) gebaseerde lokale belastingen BES-eilanden. Aan de formeelrechtelijke aspecten, zoals bezwaar- en beroepsprocedures, gegevensverstrekking, inlichtingenplicht en proceskostenvergoeding komen in een apart hoofdstuk aan de orde.De Wet WOZ wordt in een apart hoofdstuk uitgebreid behandeld aan de hand van de hoofdstukkenindeling van die wet. Daarbij gaan de auteurs onder meer in op de objectafbakening, de waardebepaling en -vaststelling, het waarderingsproces, alsmede het gegevensbeheer (de Basisregistratie WOZ) en de gegevensverstrekking.Het boek is bedoeld voor studenten op universitair en hbo-niveau, alsmede voor (beleids)ambtenaren, adviseurs enz. die dagelijks te maken hebben met gemeentelijke belastingen Het Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ is bijgewerkt tot juli 2015. Tot deze datum zijn tevens op handen zijnde (wets)wijzigingen meegenomen.Over de auteurs:- mr. M.P. van der Burg is vennoot bij advies- en opleidings-bureau Groenewegen & Van der Burg bureau lokale belastingen BV te Rotterdam.- mr. dr. G. Groenewegen is vennoot bij advies- en opleidingsbureau Groenewegen & Van der Burg bureau lokale belastingen BV te Rotterdam.- mr. F.J.H.L.Makkinga is werkzaam als zelfstandig belastingadviseur (Makkinga WOZ-Advies), docent belastingrecht aan de Erasmus School of Law (Erasmus Universiteit Rotterdam) en rechter-plaatsvervanger in de rechtbanken Noord- Nederland en Oost-Brabant.- mr. dr. J.A. Monsma is als senior-raadsheer en voorzitter van de afdeling belastingrecht verbonden aan het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M.P. van der Burg, G. Groenewegen, F.J.H.L. Makkinga, J.A. Monsma
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013130775
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ behandelt op toegankelijke en systematische wijze de gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ, waardoor u een goed overzicht krijgt.

Per belasting worden de zogenoemde essentialia in vaste volgorde uitgewerkt. Naast de in de Gemeentewet genoemde belastingen beschrijft dit boek ook de afvalstoffenheffing, die is gebaseerd op de Wet milieubeheer, de BIZ-bijdrage die is gebaseerd op de Experimentenwet Bedrijven Investerings Zones en de op de Wet financiën openbare lichamen Bonaire, Sint-Eustachius en Saba (FinBES) gebaseerde lokale belastingen BES-eilanden. Aan de formeelrechtelijke aspecten, zoals bezwaar- en beroepsprocedures, gegevensverstrekking, inlichtingenplicht en proceskostenvergoeding komen in een apart hoofdstuk aan de orde.

De Wet WOZ wordt in een apart hoofdstuk uitgebreid behandeld aan de hand van de hoofdstukkenindeling van die wet. Daarbij gaan de auteurs onder meer in op de objectafbakening, de waardebepaling en -vaststelling, het waarderingsproces, alsmede het gegevensbeheer (de Basisregistratie WOZ) en de gegevensverstrekking.

Het boek is bedoeld voor studenten op universitair en hbo-niveau, alsmede voor (beleids)ambtenaren, adviseurs enz. die dagelijks te maken hebben met gemeentelijke belastingen
Het Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ is bijgewerkt tot juli 2015. Tot deze datum zijn tevens op handen zijnde (wets)wijzigingen meegenomen.

Over de auteurs:
- mr. M.P. van der Burg is vennoot bij advies- en opleidings-bureau Groenewegen & Van der Burg bureau lokale belastingen BV te Rotterdam.
- mr. dr. G. Groenewegen is vennoot bij advies- en opleidingsbureau Groenewegen & Van der Burg bureau lokale belastingen BV te Rotterdam.
- mr. F.J.H.L.Makkinga is werkzaam als zelfstandig belastingadviseur (Makkinga WOZ-Advies), docent belastingrecht aan de Erasmus School of Law (Erasmus Universiteit Rotterdam) en rechter-plaatsvervanger in de rechtbanken Noord- Nederland en Oost-Brabant.
- mr. dr. J.A. Monsma is als senior-raadsheer en voorzitter van de afdeling belastingrecht verbonden aan het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M.P. van der Burg, G. Groenewegen, F.J.H.L. Makkinga, J.A. Monsma
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013130775
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99