Compassievol leven

van mindfulness tot heartfulness

Prijs € 37,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Erik van den Brink, Frits Koster

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In aanleg beschikt ieder mens over compassie of mededogen. Maar niet altijd heeft dit vermogen voldoende de kans gekregen om tot ontwikkeling te komen. Gelukkig kan daar door oefening iets aan gedaan worden. Compassievol leven is een oefenboek. Het eerste, algemene deel geeft een theoretische uitleg. Het tweede, uitgebreidere deel bevat een trainingsprogramma in acht stappen. Het programma is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde visie op het belang van compassie en is geïnspireerd op het werk van onder anderen Paul Gilbert, Christopher Germer en Kristin Neff. Met behulp van de compassietraining verrijk en verdiep je je leven met meer mildheid en aandacht, naar jezelf en naar anderen toe. Over de auteur(s):Erik van den Brink is psychiater/psychotherapeut en mindfulnesstrainer bij het Centrum Integrale Psychiatrie (CIP) van Lentis, Groningen. Hij geeft onderwijs in oplossingsgerichte en mindfulness- en acceptatiegerichte methoden. Frits Koster verbleef zes jaar als boeddhistisch monnik in Zuidoost-Azië. Sinds 1988 begeleidt hij meditatieactiviteiten en werkt hij als mindfulnesstrainer in de ggz. Daarnaast is hij verbonden aan diverse opleidingen voor mindfulnesstrainer.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Erik van den Brink, Frits Koster
Uitgever
Uitgeverij Boom
ISBN
9789461057297
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Beschrijving

In aanleg beschikt ieder mens over compassie of mededogen. Maar niet altijd heeft dit vermogen voldoende de kans gekregen om tot ontwikkeling te komen. Gelukkig kan daar door oefening iets aan gedaan worden.

Compassievol leven is een oefenboek. Het eerste, algemene deel geeft een theoretische uitleg. Het tweede, uitgebreidere deel bevat een trainingsprogramma in acht stappen. Het programma is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde visie op het belang van compassie en is geïnspireerd op het werk van onder anderen Paul Gilbert, Christopher Germer en Kristin Neff. Met behulp van de compassietraining verrijk en verdiep je je leven met meer mildheid en aandacht, naar jezelf en naar anderen toe.



Over de auteur(s):
Erik van den Brink is psychiater/psychotherapeut en mindfulnesstrainer bij het Centrum Integrale Psychiatrie (CIP) van Lentis, Groningen. Hij geeft onderwijs in oplossingsgerichte en mindfulness- en acceptatiegerichte methoden.
Frits Koster verbleef zes jaar als boeddhistisch monnik in Zuidoost-Azië. Sinds 1988 begeleidt hij meditatieactiviteiten en werkt hij als mindfulnesstrainer in de ggz. Daarnaast is hij verbonden aan diverse opleidingen voor mindfulnesstrainer.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Erik van den Brink, Frits Koster
Uitgever
Uitgeverij Boom
ISBN
9789461057297
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99