Cohesieve krachten in groepen

het onstaan en de ontwikkeling van groepen

Prijs € 51,95

Uitverkocht

T.A.E. Hoijtink

Paperback | Oktober 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Cohesieve krachten in groepen analyseert Hoijtink de krachten die mensen binden. Hij laat zien waaruit begrippen als 'wij–gevoel', 'saamhorigheid', 'groepseenheid', 'loyaliteit', 'aantrekkingskracht' en 'groepsidentificatie' voortkomen en waartoe ze leiden. Eerder al beschreef Hoijtink in De kracht van groepen (2001) de invloed van normen en rollen op het gedrag van mensen in groepen.Cohesieve krachten in groepen biedt een helder overzicht van de actuele wetenschappelijke kennis op dit gebied. Het boek geeft inzicht in de positieve en negatieve gevolgen van cohesieve krachten op de groepsdynamiek en laat zien waarom het belangrijk is dat groepstherapeuten deze krachten in hun groepen goed taxeren. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de manier waarop therapeuten de cohesie in hun groepen kunnen beïnvloeden. Ook wordt er ruimschoots ingegaan op het effect van cohesieve krachten buiten de groepstherapie wat het boek ook geschikt maakt voor (systeem)therapeuten, onderzoekers, sociaal psychologen, sociologen en antropologen. Voor de geïnteresseerde leek is deze uitgave eveneens de moeite van het lezen waard. Groepen, groepsprocessen en cohesieve krachten doen zich immers altijd en overal voor.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
T.A.E. Hoijtink
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031350612
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Beschrijving

In Cohesieve krachten in groepen analyseert Hoijtink de krachten die mensen binden. Hij laat zien waaruit begrippen als 'wij–gevoel', 'saamhorigheid', 'groepseenheid', 'loyaliteit', 'aantrekkingskracht' en 'groepsidentificatie' voortkomen en waartoe ze leiden. Eerder al beschreef Hoijtink in De kracht van groepen (2001) de invloed van normen en rollen op het gedrag van mensen in groepen.

Cohesieve krachten in groepen biedt een helder overzicht van de actuele wetenschappelijke kennis op dit gebied. Het boek geeft inzicht in de positieve en negatieve gevolgen van cohesieve krachten op de groepsdynamiek en laat zien waarom het belangrijk is dat groepstherapeuten deze krachten in hun groepen goed taxeren. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de manier waarop therapeuten de cohesie in hun groepen kunnen beïnvloeden. Ook wordt er ruimschoots ingegaan op het effect van cohesieve krachten buiten de groepstherapie wat het boek ook geschikt maakt voor (systeem)therapeuten, onderzoekers, sociaal psychologen, sociologen en antropologen. Voor de geïnteresseerde leek is deze uitgave eveneens de moeite van het lezen waard. Groepen, groepsprocessen en cohesieve krachten doen zich immers altijd en overal voor.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
T.A.E. Hoijtink
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031350612
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99