China with a Cut

globalisation, Urban Youth and Popular Music

Prijs € 61,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jeroen de Kloet

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Van punk uit Beijing tot pop uit Hong Kong en Taiwan: Jeroen de Kloet analyseert Chinese muziek- en jeugdcultuur vanaf de jaren negentig.Deze studie naar Chinese populaire muziek geeft een unieke inkijk in de sociaal-culturele, economische en politieke betekenissen die de snelle veranderingen in China sinds de jaren negentig hebben veroorzaakt. Van punk uit Beijing tot pop uit Hong Kong en Taiwan. Dit boek is het resultaat van zestien jaar onderzoek. Jeroen de Kloet ging naar Beijing, Shanhai en Hong Kong en analyseerde de opkomst van diverse muziek scenes in China, de fans van de muziek en de ontwikkelingen in de muziekindustrie. Hij besteedt uitgebreid aandacht aan de dakou cultuur. Dakou zijn illegaal vanuit het westen geïmporteerde cd's met een inkeping aan de rand. Ze speelden een cruciale rol in de opkomst van een nieuwe muziek- en jeugdcultuur. Een cultuur waarin authenticiteit het sleutelwoord is; hoe Chinese rock te maken zonder als kopie van westerse voorbeelden gezien te worden? En waarom telkens die nadruk op vermeende Chinese kenmerken? De kloet geeft antwoord op deze en meer vragen. Zijn boek is een kritische analyse van de culturele veranderingen in China sinds het midden van de jaren negentig.Jeroen de Kloet is universitair docent Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam en mede editor van Cosmopatriots – On Distant Belonging and Close Encounters (Rodopi, 2007).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jeroen de Kloet
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089641625
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
255

Beschrijving

Van punk uit Beijing tot pop uit Hong Kong en Taiwan: Jeroen de Kloet analyseert Chinese muziek- en jeugdcultuur vanaf de jaren negentig.

Deze studie naar Chinese populaire muziek geeft een unieke inkijk in de sociaal-culturele, economische en politieke betekenissen die de snelle veranderingen in China sinds de jaren negentig hebben veroorzaakt. Van punk uit Beijing tot pop uit Hong Kong en Taiwan. Dit boek is het resultaat van zestien jaar onderzoek. Jeroen de Kloet ging naar Beijing, Shanhai en Hong Kong en analyseerde de opkomst van diverse muziek scenes in China, de fans van de muziek en de ontwikkelingen in de muziekindustrie. Hij besteedt uitgebreid aandacht aan de dakou cultuur. Dakou zijn illegaal vanuit het westen geïmporteerde cd's met een inkeping aan de rand. Ze speelden een cruciale rol in de opkomst van een nieuwe muziek- en jeugdcultuur. Een cultuur waarin authenticiteit het sleutelwoord is; hoe Chinese rock te maken zonder als kopie van westerse voorbeelden gezien te worden? En waarom telkens die nadruk op vermeende Chinese kenmerken? De kloet geeft antwoord op deze en meer vragen. Zijn boek is een kritische analyse van de culturele veranderingen in China sinds het midden van de jaren negentig.

Jeroen de Kloet is universitair docent Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam en mede editor van Cosmopatriots – On Distant Belonging and Close Encounters (Rodopi, 2007).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jeroen de Kloet
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089641625
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
255

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99