Children

Prijs € 44,00

Uitverkocht

W. Ropp, J. Saudek

Hardback | September 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Franse fotograaf William Ropp (1960) legt menselijke lichamen vast, soms ten voeten uit, soms een detail, soms een portret. Hij werkt in zwart-wit, waarbij hij de beelden soms in de donkere kamer bewerkt. Bij zijn opnamen werkt hij soms met infrarood licht. De kinderportretten die zijn opgenomen in de uitgave Children fotografeerde hij op polaroid. De bekende Tsjechische fotograaf Jan Saudek schrijft in zijn voorwoord onder meer: '...De ogen op de foto's keken me strak aan, sloegen me stil maar indringend gade: hun priemende blik brandde in mijn hersenen en stelde ontelbare vragen - ik voelde me ongemakkelijk door die starende ogen die me achtervolgden, en wendde mijn blik af - maar ik móest opnieuw kijken: deze mensen, deze wezens keken onophoudelijk naar me, met een heldere, onbewogen blik. Vragen bleven roerloos in de geladen atmosfeer hangen. Ik voelde me overweldigd, naakt. (...) En toen vielen mij de schellen van de ogen: de kunst geeft hier geen antwoord op vragen - ze stelt ze...' En hij besluit zijn bijdrage met de volgende woorden: 'Frankrijk, dat prachtige land dat de wereld zoveel goede dingen heeft geschonken! Monsieur William Ropp is daar met zijn werk - zonder enige twijfel - één van.' Het werk van William Ropp is op tal van solo- en groepstentoonstellingen te zien geweest, onder meer in Frankrijk, Tsjechië, Canada, Duitsland, Spanje, Verenigde Staten, Zwitserland, België en Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W. Ropp, J. Saudek
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789071877810
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2004
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
100

Beschrijving

De Franse fotograaf William Ropp (1960) legt menselijke lichamen vast, soms ten voeten uit, soms een detail, soms een portret. Hij werkt in zwart-wit, waarbij hij de beelden soms in de donkere kamer bewerkt. Bij zijn opnamen werkt hij soms met infrarood licht. De kinderportretten die zijn opgenomen in de uitgave Children fotografeerde hij op polaroid.

De bekende Tsjechische fotograaf Jan Saudek schrijft in zijn voorwoord onder meer:
'...De ogen op de foto's keken me strak aan, sloegen me stil maar indringend gade: hun priemende blik brandde in mijn hersenen en stelde ontelbare vragen - ik voelde me ongemakkelijk door die starende ogen die me achtervolgden, en wendde mijn blik af - maar ik móest opnieuw kijken: deze mensen, deze wezens keken onophoudelijk naar me, met een heldere, onbewogen blik. Vragen bleven roerloos in de geladen atmosfeer hangen. Ik voelde me overweldigd, naakt. (...) En toen vielen mij de schellen van de ogen: de kunst geeft hier geen antwoord op vragen - ze stelt ze...'

En hij besluit zijn bijdrage met de volgende woorden:
'Frankrijk, dat prachtige land dat de wereld zoveel goede dingen heeft geschonken! Monsieur William Ropp is daar met zijn werk - zonder enige twijfel - één van.'

Het werk van William Ropp is op tal van solo- en groepstentoonstellingen te zien geweest, onder meer in Frankrijk, Tsjechië, Canada, Duitsland, Spanje, Verenigde Staten, Zwitserland, België en Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W. Ropp, J. Saudek
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789071877810
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2004
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
100

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99