Check it out!

It's Hiphop

Prijs € 20,99

Uitverkocht

Bram De Rynck, Patrick de Rynck

Paperback | September 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als rap buiten de gespecialiseerde muziekpagina's en -websites in het mainstreamnieuws komt, is dat vaak op een negatieve manier. Gaat onze jeugd het verkeerde rap-pad op? Tijd om een en ander recht te zetten en een belangrijke culturele stroming in een correct perspectief te plaatsen: maatschappelijk, historisch, cultureel, technisch... Een kennismaking met de basics van een nieuwe wereldcultuur.Door de commercialisering van het genre en de bijbehorende, verblindende blingbling weten ook veel jongeren niet meer waar ze precies mee bezig zijn en wat de kern van de zaak is, zelfs niet als hiphop 'hun ding' is. Ook voor hen is een introductie geen overbodige luxe.Op anekdotische wijze stellen en beantwoorden Bram en Patrick De Rynck verschillende vragen, om een duidelijker beeld te scheppen van de hiphopcultuur en om enkele vooronderstellingen en stereotiepe beelden te duiden en van kanttekeningen te voorzien. 'Check it out!' is een boek voor jongeren die met hiphop bezig zijn maar de roots vergeten zijn, en voor ouderen die jongeren bezig zien en de essentie ervan op een ludieke manier willen vatten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bram De Rynck, Patrick de Rynck
Uitgever
Manteau
ISBN
9789022336199
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Als rap buiten de gespecialiseerde muziekpagina's en -websites in het mainstreamnieuws komt, is dat vaak op een negatieve manier. Gaat onze jeugd het verkeerde rap-pad op? Tijd om een en ander recht te zetten en een belangrijke culturele stroming in een correct perspectief te plaatsen: maatschappelijk, historisch, cultureel, technisch... Een kennismaking met de basics van een nieuwe wereldcultuur.

Door de commercialisering van het genre en de bijbehorende, verblindende blingbling weten ook veel jongeren niet meer waar ze precies mee bezig zijn en wat de kern van de zaak is, zelfs niet als hiphop 'hun ding' is. Ook voor hen is een introductie geen overbodige luxe.

Op anekdotische wijze stellen en beantwoorden Bram en Patrick De Rynck verschillende vragen, om een duidelijker beeld te scheppen van de hiphopcultuur en om enkele vooronderstellingen en stereotiepe beelden te duiden en van kanttekeningen te voorzien. 'Check it out!' is een boek voor jongeren die met hiphop bezig zijn maar de roots vergeten zijn, en voor ouderen die jongeren bezig zien en de essentie ervan op een ludieke manier willen vatten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bram De Rynck, Patrick de Rynck
Uitgever
Manteau
ISBN
9789022336199
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99