Changing institutional landscapes for implementing wind power

a geographical comparison of institutional capacity building: The Netherlands, England and North Rhine-Westphalia

Prijs € 56,99

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Sylvia Catharina Breukers

Paperback | Januari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze internationaal vergelijkende studie geeft inzicht in de politiek-institutionele condities die de implementatie van windenergie op land hebben bevorderd of gehinderd in Nederland, Engeland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De mate waarin windenergie, een nieuwe energietechnologie, ingebed is geraakt in de bestaande routines en praktijken (instituties) van de maatschappij, loopt sterk uiteen tussen de casus. Noordrijn-Westfalen, dat het meest succesvol is wat betreft geïnstalleerd vermogen, is ook het meest succesvol wat betreft sociale acceptatie van windenergieprojecten. Ontwikkelingen in windenergie begonnen daar vanuit een grass-roots beweging en veel burgers namen deel in de ontwikkeling van windprojecten op lokaal niveau. Op die manier is windenergie door de tijd heen ingebed geraakt, als een vanuit milieuoogpunt te prefereren energiebron, als een nieuwe economische sector, en als een sociaal acceptabel alternatief voor conventionele energieopwekking. In de andere twee casus laten de historische ontwikkelingen een heel ander (en minder rooskleurig) beeld zien. Deze titel kunt u inzien in Google Books - http://books.google.com/books?vid=ISBN9789056294540. Sylvia Breukers heeft haar promotieonderzoek verricht aan het Amsterdam Institute for Metropolitan and International Development Studies (Universiteit van Amsterdam), onder begeleiding van Maarten Wolsink en Ton Dietz. Momenteel is ze werkzaam als post-doc aan de afdeling Innovation and Environmental Sciences, Universiteit van Utrecht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sylvia Catharina Breukers
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789056294540
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
348

Beschrijving

Deze internationaal vergelijkende studie geeft inzicht in de politiek-institutionele condities die de implementatie van windenergie op land hebben bevorderd of gehinderd in Nederland, Engeland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De mate waarin windenergie, een nieuwe energietechnologie, ingebed is geraakt in de bestaande routines en praktijken (instituties) van de maatschappij, loopt sterk uiteen tussen de casus. Noordrijn-Westfalen, dat het meest succesvol is wat betreft geïnstalleerd vermogen, is ook het meest succesvol wat betreft sociale acceptatie van windenergieprojecten.

Ontwikkelingen in windenergie begonnen daar vanuit een grass-roots beweging en veel burgers namen deel in de ontwikkeling van windprojecten op lokaal niveau. Op die manier is windenergie door de tijd heen ingebed geraakt, als een vanuit milieuoogpunt te prefereren energiebron, als een nieuwe economische sector, en als een sociaal acceptabel alternatief voor conventionele energieopwekking. In de andere twee casus laten de historische ontwikkelingen een heel ander (en minder rooskleurig) beeld zien.

Deze titel kunt u inzien in Google Books - http://books.google.com/books?vid=ISBN9789056294540.

Sylvia Breukers heeft haar promotieonderzoek verricht aan het Amsterdam Institute for Metropolitan and International Development Studies (Universiteit van Amsterdam), onder begeleiding van Maarten Wolsink en Ton Dietz. Momenteel is ze werkzaam als post-doc aan de afdeling Innovation and Environmental Sciences, Universiteit van Utrecht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sylvia Catharina Breukers
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789056294540
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
348

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99