Canon van de Noordkop

de geschiedenis van de Noordkop in 29 verhalen

Prijs € 12,95

Uitverkocht

C. Misset, Carly Misset

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Noordkop is een gebied van uitersten. De keileembulten op Texel en Wieringen zijn de oudste landschappen van de provincie; de Wieringermeerpolder is het allerjongste land. De Noordkop wordt al vijfduizend jaar onafgebroken bewoond. Die lange geschiedenis van leven op de grens van water en land leidt tot een veelzijdig verhaal. Van bezoekende Romeinen en Vikingen; van wereldreizigers en polderpioniers; van verdedigingswerken en oorlogsvloten; van gastvrije toeristenoorden en ongerepte natuurgebieden. Over de boeiende ontwikkeling van Texel, Den Helder, Zijpe, Anna Paulowna, Wieringermeer en Wieringen vertelt deze canon. Met interessante bezoek- en leestips. Canon van de Noordkop is de vierde in de reeks van Regionale Canons van Noord-Holland. Eerder verschenen Canon van de Zaanstreek, Canon van West-Friesland en Canon van Amstelland en de Meerlanden. De Regionale Canons van Noord-Holland zijn een initiatief van Cultureel Erfgoed Noord-Holland en komen tot stand met medewerking van de Kring van Noord-Hollandse archivarissen en Stichting Provinciale Atlas Noord-Holland. De Provincie Noord-Holland en de regionale dagbladen van HDC Media ondersteunen de Regionale Canons. De geschiedenis van de Noordkop in 29 verhalen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C. Misset, Carly Misset
Uitgever
Holland Media Combinatie
ISBN
9789077842614
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

De Noordkop is een gebied van uitersten. De keileembulten op Texel en Wieringen zijn de oudste landschappen van de provincie; de Wieringermeerpolder is het allerjongste land.
De Noordkop wordt al vijfduizend jaar onafgebroken bewoond. Die lange geschiedenis van leven op de grens van water en land leidt tot een veelzijdig verhaal. Van bezoekende Romeinen en Vikingen; van wereldreizigers en polderpioniers; van verdedigingswerken en oorlogsvloten; van gastvrije toeristenoorden en ongerepte natuurgebieden.
Over de boeiende ontwikkeling van Texel, Den Helder, Zijpe, Anna Paulowna, Wieringermeer en Wieringen vertelt deze canon. Met interessante bezoek- en leestips. Canon van de Noordkop is de vierde in de reeks van Regionale Canons van Noord-Holland.
Eerder verschenen Canon van de Zaanstreek, Canon van West-Friesland en Canon van Amstelland en de Meerlanden. De Regionale Canons van Noord-Holland zijn een initiatief van Cultureel Erfgoed Noord-Holland en komen tot stand met medewerking van de Kring van Noord-Hollandse archivarissen en Stichting Provinciale Atlas Noord-Holland. De Provincie Noord-Holland en de regionale dagbladen van HDC Media ondersteunen de Regionale Canons.

De geschiedenis van de Noordkop in 29 verhalen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C. Misset, Carly Misset
Uitgever
Holland Media Combinatie
ISBN
9789077842614
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99