Buurman, wat doet u nu? (e-book) (e-Book)

Over wel-of-niet-in-mijn-achtertuin

Prijs € 19,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Annik Dirkx, Joris Bulteel

EPUB met digitaal watermerk | November 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

We willen met zijn allen minder files en meer open ruimte, bewegingsvrijheid en rust… En iedereen is voor groene energie. Maar niemand wil die windmolen in zijn achtertuin. Het niet-in-mijn-achtertuin- of NIMBY-syndroom heeft ons in de tang: projecten sneuvelen of verzanden in een loopgravenoorlog tussen burgers, bedrijven en overheden. En dat alles is de schuld van de buurman. Maar kijken bedrijven en overheden niet te gemakkelijk neer op hun ‘zure buren’? Zien ze zichzelf wel genoeg als de buur van de burger? Dit boek gaat op zoek naar handvatten om de impasse te doorbreken. Zonder mirakels of wonderoplossingen. Omdat die simpelweg niet bestaan. Wel helpt het je te navigeren doorheen een complex stakeholderlandschap. Hoe kun je je omgeving beter begrijpen en betrekken? Hoe breng je rust in een discours dat door emoties wordt gedomineerd? Is lobbyen een vies werkwoord of heeft het wel degelijk zijn plaats? Met als hamvraag: hoe bouw je aan vertrouwen in elkaars achtertuin? Buurman, wat doet u nu? is verhalend, vol voorbeelden uit bekende dossiers en anekdotes uit de beroepspraktijk van Annik Dirkx en Joris Bulteel. En verhelderend, omdat beide auteurs de omgang met stakeholders door een andere bril bekijken. Joris Bulteel is medestichter en partner van het strategisch communicatiebureau Whyte Corporate Affairs, marktleider in België. Al meer dan twintig jaar adviseert hij ondernemingen en projecten op het vlak van public affairs, stakeholdermanagement en crisiscommunicatie. Annik Dirkx startte haar loopbaan als journalist bij persagentschap Belga. Ze schakelde daarna over naar een corporate communicatiefunctie bij het Havenbedrijf van Antwerpen. In die rol was ze mee verantwoordelijk voor de uitbouw van het maatschappelijk draagvlak voor de havenactiviteiten. Sinds 2019 werkt ze als woordvoerder bij Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding. 

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Annik Dirkx, Joris Bulteel
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789463378499
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2023
Bestandsgrootte
2772136 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

We willen met zijn allen minder files en meer open ruimte, bewegingsvrijheid en rust… En iedereen is voor groene energie. Maar niemand wil die windmolen in zijn achtertuin. Het niet-in-mijn-achtertuin- of NIMBY-syndroom heeft ons in de tang: projecten sneuvelen of verzanden in een loopgravenoorlog tussen burgers, bedrijven en overheden. En dat alles is de schuld van de buurman. Maar kijken bedrijven en overheden niet te gemakkelijk neer op hun ‘zure buren’? Zien ze zichzelf wel genoeg als de buur van de burger? 

Dit boek gaat op zoek naar handvatten om de impasse te doorbreken. Zonder mirakels of wonderoplossingen. Omdat die simpelweg niet bestaan. Wel helpt het je te navigeren doorheen een complex stakeholderlandschap. Hoe kun je je omgeving beter begrijpen en betrekken? Hoe breng je rust in een discours dat door emoties wordt gedomineerd? Is lobbyen een vies werkwoord of heeft het wel degelijk zijn plaats? Met als hamvraag: hoe bouw je aan vertrouwen in elkaars achtertuin? 

Buurman, wat doet u nu? is verhalend, vol voorbeelden uit bekende dossiers en anekdotes uit de beroepspraktijk van Annik Dirkx en Joris Bulteel. En verhelderend, omdat beide auteurs de omgang met stakeholders door een andere bril bekijken. 

Joris Bulteel is medestichter en partner van het strategisch communicatiebureau Whyte Corporate Affairs, marktleider in België. Al meer dan twintig jaar adviseert hij ondernemingen en projecten op het vlak van public affairs, stakeholdermanagement en crisiscommunicatie. 

Annik Dirkx startte haar loopbaan als journalist bij persagentschap Belga. Ze schakelde daarna over naar een corporate communicatiefunctie bij het Havenbedrijf van Antwerpen. In die rol was ze mee verantwoordelijk voor de uitbouw van het maatschappelijk draagvlak voor de havenactiviteiten. Sinds 2019 werkt ze als woordvoerder bij Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding. 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Annik Dirkx, Joris Bulteel
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789463378499
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2023
Bestandsgrootte
2772136 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99