Bullshitmanagement 2

inclusief eigenwijze vormen van organiseren en communiceren

Prijs € 28,95

Uitverkocht

Jos Verveen

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Leiderschapstrainingen, strategische analyses, dikke beleidsnota's en eindeloze statistieken. Om nog maar te zwijgen over esoterische Tsjakka-trainingen, teambuildingsessies in een hutje op de hei en crossmediale imagocampagnes. Sinds de uitvinding van het fenomeen management halen managers en adviseurs alles uit de kast om de prestaties van organisaties te beïnvloeden. Maar wat zijn al die modellen, methoden en termen nu werkelijkwaard? En hebben we niet alleen maar last van die extra hiërarchische laag die zich, ongehinderd door inhoudelijke kennis, bemoeit met hoe vakmensen hun werk doen?Bullshit Management II rekent af met het wijdverbreide misverstand dat investeren in managementtechnieken zin heeft. Het kraakt kritische noten, want voor succes bestaat geen enkele wetenschappelijke blauwdruk. En sterker nog: door al die modellen, methoden en termen verliezen steeds meer organisaties hun essentie uit het oog.Deze uitgebreide 2013-editie van de bestseller Bullshit Management bevat reacties van ondernemers, managementspecialisten, vakmensen én slachtoffers op Verveens stelling dat management averechts werkt. In het boek zijn diverse interviews opgenomen met mensen die, tegen de stroom in, eigenwijs zijn blijven organiseren en communiceren.Drs. P.J. (Jos) Verveen is ondernemer en raadslid in Rotterdam.Hij studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en werktevijftien jaar in de organisatie- en communicatieadviesbranche.Drs. R.J. (Roeland Jan) Umans is interviewer en schrijver.Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden enverkeert al vijfentwintig jaar in de communicatie- enreclameindustrie.'Een boek dat - what's in the name - de vloer aanveegtmet alle instrumenten die zich de afgelopen honderd jaarrondom de term management hebben gevoegd' - Management Team'Verveen laat weinig heilige huisjesovereind in zijn boek' - De Standaard'HOU ER MAAR MEE OP. Er is geen enkel bewijsdat al dat coachen en managen werkt' - NRC Next

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jos Verveen
Uitgever
Academic service
ISBN
9789462200098
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
248

Beschrijving

Leiderschapstrainingen, strategische analyses, dikke beleidsnota's en eindeloze statistieken. Om nog maar te zwijgen over esoterische Tsjakka-trainingen, teambuildingsessies in een hutje op de hei en crossmediale imagocampagnes. Sinds de uitvinding van het fenomeen management halen managers en adviseurs alles uit de kast om de prestaties van organisaties te beïnvloeden. Maar wat zijn al die modellen, methoden en termen nu werkelijk
waard? En hebben we niet alleen maar last van die extra hiërarchische laag die zich, ongehinderd door inhoudelijke kennis, bemoeit met hoe vakmensen hun werk doen?
Bullshit Management II rekent af met het wijdverbreide misverstand dat investeren in managementtechnieken zin heeft. Het kraakt kritische noten, want voor succes bestaat geen enkele wetenschappelijke blauwdruk. En sterker nog: door al die modellen, methoden en termen verliezen steeds meer organisaties hun essentie uit het oog.
Deze uitgebreide 2013-editie van de bestseller Bullshit Management bevat reacties van ondernemers, managementspecialisten, vakmensen én slachtoffers op Verveens stelling dat management averechts werkt. In het boek zijn diverse interviews opgenomen met mensen die, tegen de stroom in, eigenwijs zijn blijven organiseren en communiceren.
Drs. P.J. (Jos) Verveen is ondernemer en raadslid in Rotterdam.
Hij studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en werkte
vijftien jaar in de organisatie- en communicatieadviesbranche.
Drs. R.J. (Roeland Jan) Umans is interviewer en schrijver.
Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden en
verkeert al vijfentwintig jaar in de communicatie- en
reclameindustrie.
'Een boek dat - what's in the name - de vloer aanveegt
met alle instrumenten die zich de afgelopen honderd jaar
rondom de term management hebben gevoegd' - Management Team
'Verveen laat weinig heilige huisjes
overeind in zijn boek' - De Standaard
'HOU ER MAAR MEE OP. Er is geen enkel bewijs
dat al dat coachen en managen werkt' - NRC Next

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jos Verveen
Uitgever
Academic service
ISBN
9789462200098
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
248

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99