Boekhouden voor (fiscaal) juristen

Prijs € 27,55

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M.M. Nijholt

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit vak staat de toepassing van fiscale regels op de boekhoudkundige, vennootschappelijke, gegevens centraal. Het accent ligt daarbij op de Wet inkomstenbelasting 2001 en de Wet op de vennootschapsbelasting 1969. Naast de behandeling van de theorie wordt in dit boek gebruikgemaakt van illustratieve voorbeelden en casussen.Het boek begint met een hoofdstuk waarin de belangrijkste boekhoudkundige begrippen en regels worden uitgelegd. Daarna wordt in dit boek achtereenvolgens ingegaan op:* de fiscale winstbepaling van een eenmanszaak;* de fiscale winstbepaling van een BV;* de inbreng van een eenmanszaak in een samenwerkingsverband, en* de inbreng van een eenmanszaak in een BV.Dit boek wordt afgesloten met een beknopt hoofdstuk over consolideren.Boekhouden voor (fiscaal) juristen is in eerste instantie bedoeld als studieboek voor studenten fiscaal recht en fiscale economie aan de universiteiten en hogescholen, maar is ook geschikt voor de fiscale beroepspraktijk.Mw. mr. M.M. Nijholt is controlespecialist bij de Belastingdienst/Douane en verbonden aan de leerstoelgroep belastingrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M.M. Nijholt
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462900028
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In dit vak staat de toepassing van fiscale regels op de boekhoudkundige, vennootschappelijke, gegevens centraal. Het accent ligt daarbij op de Wet inkomstenbelasting 2001 en de Wet op de vennootschapsbelasting 1969. Naast de behandeling van de theorie wordt in dit boek gebruikgemaakt van illustratieve voorbeelden en casussen.

Het boek begint met een hoofdstuk waarin de belangrijkste boekhoudkundige begrippen en regels worden uitgelegd. Daarna wordt in dit boek achtereenvolgens ingegaan op:
* de fiscale winstbepaling van een eenmanszaak;
* de fiscale winstbepaling van een BV;
* de inbreng van een eenmanszaak in een samenwerkingsverband, en
* de inbreng van een eenmanszaak in een BV.
Dit boek wordt afgesloten met een beknopt hoofdstuk over consolideren.

Boekhouden voor (fiscaal) juristen is in eerste instantie bedoeld als studieboek voor studenten fiscaal recht en fiscale economie aan de universiteiten en hogescholen, maar is ook geschikt voor de fiscale beroepspraktijk.

Mw. mr. M.M. Nijholt is controlespecialist bij de Belastingdienst/Douane en verbonden aan de leerstoelgroep belastingrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M.M. Nijholt
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462900028
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99