Bloedbroeders

verscheurd door het verleden, herenigd in hun zoektocht

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Sinan Can, Ara Halici

Paperback | Maart 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gebaseerd op de BNN-VARA-documentaire Bloedbroeders   In april 2015 is het 100 jaar geleden dat de Armeense genocide plaatsvond. Aan beide kanten van het conflict heerst een taboe op de kwestie. Generatie op generatie wordt deze geschiedenis doodgezwegen, ook in de Turkse en Armeense gemeenschappen in Nederland. Vele bijzondere verhalen zijn zo verloren gegaan. Niet alleen de verhalen over de verschrikkingen, maar ook de verhalen over verzoening, vriendschap en vertrouwen tussen Turken en Armeniërs. Programmamaker Sinan Can (van Turkse afkomst) en acteur Ara Halici (van Armeense afkomst) gaan terug naar het gebied waar het zich allemaal heeft afgespeeld en waar hun families vandaan komen.   Bloedbroeders beschrijft niet alleen twee fascinerende familiegeschiedenissen. Het schetst ook een schrijnend beeld over hoe deze volkerenmoord nog steeds een grote rol speelt bij alle Turken en Armeniërs. Het boek toont aan dat het niet allemaal zwart-wit is. Door beide kanten te belichten wordt er ruimte gecreëerd voor begrip en vergeving.   Sinan Can is programmamaker bij de VARA. Hij werkte eerder voor onder andere Zembla en heeft de alom geprezen serie ‘Uitgezet’ gemaakt, waarvoor hij de Clara Meijer Wichmann- Penning heeft gekregen. Ara Halici is acteur en bekend van de musicals Cabaret en Piaf. Hij won tweemaal een John Kraaijkamp Musical Award.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sinan Can, Ara Halici
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000343485
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Gebaseerd op de BNN-VARA-documentaire Bloedbroeders

 

In april 2015 is het 100 jaar geleden dat de Armeense genocide plaatsvond. Aan beide kanten van het conflict heerst een taboe op de kwestie. Generatie op generatie wordt deze geschiedenis doodgezwegen, ook in de Turkse en Armeense gemeenschappen in Nederland. Vele bijzondere verhalen zijn zo verloren gegaan. Niet alleen de verhalen over de verschrikkingen, maar ook de verhalen over verzoening, vriendschap en vertrouwen tussen Turken en Armeniërs.

Programmamaker Sinan Can (van Turkse afkomst) en acteur Ara Halici (van Armeense afkomst) gaan terug naar het gebied waar het zich allemaal heeft afgespeeld en waar hun families vandaan komen.

 

Bloedbroeders beschrijft niet alleen twee fascinerende familiegeschiedenissen. Het schetst ook een schrijnend beeld over hoe deze volkerenmoord nog steeds een grote rol speelt bij alle Turken en Armeniërs. Het boek toont aan dat het niet allemaal zwart-wit is. Door beide kanten te belichten wordt er ruimte gecreëerd voor begrip en vergeving.

 

Sinan Can is programmamaker bij de VARA. Hij werkte eerder voor onder andere Zembla en heeft de alom geprezen serie ‘Uitgezet’ gemaakt, waarvoor hij de Clara Meijer Wichmann- Penning heeft gekregen. Ara Halici is acteur en bekend van de musicals Cabaret en Piaf. Hij won tweemaal een John Kraaijkamp Musical Award.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sinan Can, Ara Halici
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000343485
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99