Bloed op het altaar

op zoek naar een seriemoordenaar

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Tobias Jones

Paperback | December 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De jacht op een seriemoordenaarAangrijpend verhaal over moord en verdoezeling in ItaliëBloed op het altaar is het waargebeurde verhaal over een 16-jarig meisje dat vermist raakte in een kerk in Potenza, in het zuiden van Italië. Elisa Claps had op een zondagmorgen in 1993 nog een jongeman ontmoet, Danilo Restivo, maar was daarna spoorloos verdwenen. Haar familie was overtuigd van de betrokkenheid van Restivo, een wat vreemde jongen uit een prominente familie. Maar Restivo werd om onverklaarbare redenen beschermd door de lokale hoge pieten: zijn Siciliaanse vader, de priester van de kerk en een dokter met vermoedelijke connecties in de georganiseerde misdaad. Tegen 2002 verhuisde Restivo naar Bournemouth. In november van dat jaar werd zijn overbuurvrouw vermoord, verminkt en haarlokken in de handen gelegd. Maar weer vond de politie niets tegen hem. Pas in 2010, toen Elisa's ontbindende lichaam werd gevonden, vielen de puzzelstukjes eindelijk op hun plaats.Tobias Jones schreef onder andere The Dark Heart of Italy (vertaling Het andere Italië) en twee misdaadromans. Jones maakte documentaires voor de BBC en voor RAI en is columnist voor de Observer en Internazionale.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tobias Jones
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046813867
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De jacht op een seriemoordenaar
Aangrijpend verhaal over moord en verdoezeling in Italië

Bloed op het altaar is het waargebeurde verhaal over een 16-jarig meisje dat vermist raakte in een kerk in Potenza, in het zuiden van Italië. Elisa Claps had op een zondagmorgen in 1993 nog een jongeman ontmoet, Danilo Restivo, maar was daarna spoorloos verdwenen. Haar familie was overtuigd van de betrokkenheid van Restivo, een wat vreemde jongen uit een prominente familie. Maar Restivo werd om onverklaarbare redenen beschermd door de lokale hoge pieten: zijn Siciliaanse vader, de priester van de kerk en een dokter met vermoedelijke connecties in de georganiseerde misdaad. Tegen 2002 verhuisde Restivo naar Bournemouth. In november van dat jaar werd zijn overbuurvrouw vermoord, verminkt en haarlokken in de handen gelegd. Maar weer vond de politie niets tegen hem. Pas in 2010, toen Elisa's ontbindende lichaam werd gevonden, vielen de puzzelstukjes eindelijk op hun plaats.

Tobias Jones schreef onder andere The Dark Heart of Italy (vertaling Het andere Italië) en twee misdaadromans. Jones maakte documentaires voor de BBC en voor RAI en is columnist voor de Observer en Internazionale.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tobias Jones
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046813867
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99