Blijf bij ons

Prijs € 12,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Marek Sindelka

Paperback | September 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

BLIJF BIJ ONS door MAREK ŠINDELKA, uit het Tsjechisch vertaald door EDGAR DE BRUIN.'Blijf bij ons' is de kreet van de tv-presentator waarmee hij de kijkers aanspoort niet weg te zappen. Maar het is ook een roep tegen de eenzaamheid. Eenzaamheid wanneer mensen langs elkaar heen praten, zoals in de langzamerhand doodgebloede relatie tussen de tv-presentator en zijn partner Andrea. Marek Šindelka legt haarfijn de kracht van de taal bloot en confronteert ons met alle ongemakken, venijnigheden en de daaruit voortvloeiende hilarische momenten, kortom de miscommunicatie die tussen de moderne mensen bestaat en waarop relaties stuklopen. Of zoals Šindelka zelf zegt: 'We hebben de ander nodig om onszelf te zien. Desondanks krijgen we een vertekend beeld en onze relatie wordt er een van ongelukkige afhankelijkheid die niets goeds kan brengen.' De nog jonge Tsjechische schrijver MAREK ŠINDELKA (1984) grossiert tegenwoordig in prijzen. Al bij zijn debuut In 2006 ontving hij voor zijn dichtbundel 'Strychnine' de Jiří Orten Prijs en in 2011 kreeg hij voor de verhalenbundel 'Blijf bij ons' de Magnesia Litera Prijs. Uit deze bundel verscheen eerder in de Moldaviet-reeks het verhaal 'Polaroid', en nu het titelverhaal. Zijn laatste roman tot nu toe is 'Materiaalmoeheid' uit 2016. Deze uitgave sleepte de ene nominatie na de andere in de wacht en werd onderscheiden met de Magnesia Litera-prijs, met de Cutting Edge Award voor het beste boek in vertaling van 2018 en is geselecteerd voor de shorlist van de Europese Literatuurprijs 2019. Marek Šindelka's werk is in een tiental talen vertaald.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marek Sindelka
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789491738425
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

BLIJF BIJ ONS door MAREK ŠINDELKA, uit het Tsjechisch vertaald door EDGAR DE BRUIN.

'Blijf bij ons' is de kreet van de tv-presentator waarmee hij de kijkers aanspoort niet weg te zappen. Maar het is ook een roep tegen de eenzaamheid. Eenzaamheid wanneer mensen langs elkaar heen praten, zoals in de langzamerhand doodgebloede relatie tussen de tv-presentator en zijn partner Andrea. Marek Šindelka legt haarfijn de kracht van de taal bloot en confronteert ons met alle ongemakken, venijnigheden en de daaruit voortvloeiende hilarische momenten, kortom de miscommunicatie die tussen de moderne mensen bestaat en waarop relaties stuklopen. Of zoals Šindelka zelf zegt: 'We hebben de ander nodig om onszelf te zien. Desondanks krijgen we een vertekend beeld en onze relatie wordt er een van ongelukkige afhankelijkheid die niets goeds kan brengen.'

De nog jonge Tsjechische schrijver MAREK ŠINDELKA (1984) grossiert tegenwoordig in prijzen. Al bij zijn debuut In 2006 ontving hij voor zijn dichtbundel 'Strychnine' de Jiří Orten Prijs en in 2011 kreeg hij voor de verhalenbundel 'Blijf bij ons' de Magnesia Litera Prijs. Uit deze bundel verscheen eerder in de Moldaviet-reeks het verhaal 'Polaroid', en nu het titelverhaal. Zijn laatste roman tot nu toe is 'Materiaalmoeheid' uit 2016. Deze uitgave sleepte de ene nominatie na de andere in de wacht en werd onderscheiden met de Magnesia Litera-prijs, met de Cutting Edge Award voor het beste boek in vertaling van 2018 en is geselecteerd voor de shorlist van de Europese Literatuurprijs 2019. Marek Šindelka's werk is in een tiental talen vertaald.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marek Sindelka
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789491738425
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99