Birds of paradise

plumes and feathers in fashion; pluimen en veren in de mode

Prijs € 45,00

Uitverkocht

Hardback | Maart 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Internationaal overzichtswerk over een bijzonder en populair thema.Veren en pluimen nemen een speciale plaats in binnen de internationale mode. In een mix van 19e, 20e en 21e eeuwse accessoires, kledingstukken en couturejurken komen de verschillende karakteristieken van pluimen en veren aan bod. Veren en pluimen worden gelinkt aan glamoureuze jurken en kledingstukken van Dior, Yves-Saint-Laurent, Chanel, Alexander McQueen en vele anderen. Maar ook aan Marlène Dietrich, flapper girls en de belle époque. Dit boek belicht niet alleen de mooiste kleding en accessoires, maar ook de mensen achter de stukken: de ontwerpers, de dragers, de makers en voor het eerst ook de plumassiers, in samenwerking met het Parijse Maison Lemarié.Met bijdragen van internationale specialisten als June Swann, Alistair O'Neill,Joanna Marschner en Kaat Debo. Eén van de eerste overzichtsboeken over dit thema. Hoog glamourgehalte.June Swann is stichtend lid van The Costume Society en van Friends of Fashion of Museum of London. Kaat Debo is directeur van het Mode- Museum Antwerpen. Emmanuelle Dirix doceert aan het Chelsea College of Art & Design, het Central Saint Martin's, het Royal College of Art en de Antwerpse Mode Academie. Joanna Marschner is senior curator van de State Apartments in Kensington Palace. Alistair O'Neill is historicus, gespecialiseerd in mode. Karen Van Godtsenhoven is curator in het ModeMuseum Antwerpen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401415460
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
210

Beschrijving

Internationaal overzichtswerk over een bijzonder en populair thema.

Veren en pluimen nemen een speciale plaats in binnen de internationale mode. In een mix van 19e, 20e en 21e eeuwse accessoires, kledingstukken en couturejurken komen de verschillende karakteristieken van pluimen en veren aan bod. Veren en pluimen worden gelinkt aan glamoureuze jurken en kledingstukken van Dior, Yves-Saint-Laurent, Chanel, Alexander McQueen en vele anderen. Maar ook aan Marlène Dietrich, flapper girls en de belle époque. Dit boek belicht niet alleen de mooiste kleding en accessoires, maar ook de mensen achter de stukken: de ontwerpers, de dragers, de makers en voor het eerst ook de plumassiers, in samenwerking met het Parijse Maison Lemarié.
Met bijdragen van internationale specialisten als June Swann, Alistair O'Neill,
Joanna Marschner en Kaat Debo. Eén van de eerste overzichtsboeken over dit thema. Hoog glamourgehalte.

June Swann is stichtend lid van The Costume Society en van Friends of Fashion of Museum of London. Kaat Debo is directeur van het Mode- Museum Antwerpen. Emmanuelle Dirix doceert aan het Chelsea College of Art & Design, het Central Saint Martin's, het Royal College of Art en de Antwerpse Mode Academie. Joanna Marschner is senior curator van de State Apartments in Kensington Palace. Alistair O'Neill is historicus, gespecialiseerd in mode. Karen Van Godtsenhoven is curator in het ModeMuseum Antwerpen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401415460
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
210

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99