Bij wijze van schrijven

effecten van computerondersteund schrijven in het primair onderwijs

Prijs € 29,95

Uitverkocht

T.J.M. Pullens

Paperback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De schrijfprestaties van leerlingen in het primair onderwijs blijken onder de maat te zijn. In de praktijk van de basisschool komt een procesgerichte aanpak van het schrijfonderwijs niet goed van de grond. Internationaal onderzoek wijst op het belang van frequent oefenen in schrijven, gecombineerd met een variatie aan didactische maatregelen.Het computerprogramma TiO-schrijven beweert het antwoord te hebben gevonden op de gesignaleerde problemen. De schrijvende leerling kan in het computerprogramma hulp inschakelen in alle fasen van het schrijfproces. Ook stimuleert het programma om voldoende tijd en aandacht te besteden aan het verbeteren en verzorgen van de tekst.In dit onderzoek is nagegaan of het inzetten van TiO-schrijven inderdaad effect heeft op de kwaliteit van schrijfproducten. Geconcludeerd kan worden dat leerlingen profiteren van frequente oefening op de computer, gecombineerd met een reeks aan didactisch ondersteunende activiteiten. Toekomstig schrijfonderzoek moet zich richten op de scholing van de leraar als ondersteuner in de communicatieve schrijfsituatie, gecombineerd met de inzet van de computer als een krachtig middel om te schrijven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
T.J.M. Pullens
Uitgever
Proefschriftmaken B.V.
ISBN
9789088914157
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
183

Beschrijving

De schrijfprestaties van leerlingen in het primair onderwijs blijken onder de maat te zijn. In de praktijk van de basisschool komt een procesgerichte aanpak van het schrijfonderwijs niet goed van de grond. Internationaal onderzoek wijst op het belang van frequent oefenen in schrijven, gecombineerd met een variatie aan didactische maatregelen.
Het computerprogramma TiO-schrijven beweert het antwoord te hebben gevonden op de gesignaleerde problemen. De schrijvende leerling kan in het computerprogramma hulp inschakelen in alle fasen van het schrijfproces. Ook stimuleert het programma om voldoende tijd en aandacht te besteden aan het verbeteren en verzorgen van de tekst.
In dit onderzoek is nagegaan of het inzetten van TiO-schrijven inderdaad effect heeft op de kwaliteit van schrijfproducten. Geconcludeerd kan worden dat leerlingen profiteren van frequente oefening op de computer, gecombineerd met een reeks aan didactisch ondersteunende activiteiten.
Toekomstig schrijfonderzoek moet zich richten op de scholing van de leraar als ondersteuner in de communicatieve schrijfsituatie, gecombineerd met de inzet van de computer als een krachtig middel om te schrijven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
T.J.M. Pullens
Uitgever
Proefschriftmaken B.V.
ISBN
9789088914157
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
183

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99