Beter denken

Prijs € 27,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Marcus Du Sautoy

Paperback | April 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

‘Beter denken staat vol met slimmigheden, die Du Sautoy glashelder uitlegt. (…) Een uitstekend verzorgde uitstalkast van wiskundige handigheden.’ – de Volkskrant ‘Vermakelijk en slim… met levendige, verhelderende hoofdstukken over het nut van algebra, meetkunde en kansrekening in het dagelijks leven.’ – The Guardian Hoe verbeter je je geheugen? Hoe kun je meer gaan verdienen en creatiever worden door te verhuizen? Hoe pak je het meest efficiënt je koffer in? Wiskunde zit vol manieren om beter te gaan denken en is daarmee de kunst van de shortcut. Mensen gebruiken voortdurend shortcuts. We moeten wel: we hebben weinig tijd om beslissingen te nemen. Shortcuts hebben veel van de menselijke vooruitgang mogelijk gemaakt: of het nu gaat om de bouw van steden langs de Eufraat, vijfduizend jaar geleden, het berekenen van de omvang van het heelal met behulp van algebra, of het ontwerpen van algoritmes die ons helpen bij het vinden van een levenspartner. Aan de hand van fascinerende voorbeelden biedt Beter denken slimme strategieën om zo snel mogelijk complexe problemen op te lossen. Daarmee is dit boek jouw shortcut naar de kunst van de shortcut.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marcus Du Sautoy
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057125645
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2023
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
319

Beschrijving

‘Beter denken staat vol met slimmigheden, die Du Sautoy glashelder uitlegt. (…) Een uitstekend verzorgde uitstalkast van wiskundige handigheden.’
de Volkskrant

‘Vermakelijk en slim… met levendige, verhelderende hoofdstukken over het nut van algebra, meetkunde en kansrekening in het dagelijks leven.’
The Guardian

Hoe verbeter je je geheugen?
Hoe kun je meer gaan verdienen en creatiever worden door te verhuizen?
Hoe pak je het meest efficiënt je koffer in?

Wiskunde zit vol manieren om beter te gaan denken en is daarmee de kunst van de shortcut. Mensen gebruiken voortdurend shortcuts. We moeten wel: we hebben weinig tijd om beslissingen te nemen. Shortcuts hebben veel van de menselijke vooruitgang mogelijk gemaakt: of het nu gaat om de bouw van steden langs de Eufraat, vijfduizend jaar geleden, het berekenen van de omvang van het heelal met behulp van algebra, of het ontwerpen van algoritmes die ons helpen bij het vinden van een levenspartner.

Aan de hand van fascinerende voorbeelden biedt Beter denken slimme strategieën om zo snel mogelijk complexe problemen op te lossen. Daarmee is dit boek jouw shortcut naar de kunst van de shortcut.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marcus Du Sautoy
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057125645
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2023
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
319

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99