Bergtochten in Noorwegen

Prijs € 32,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

J. Linschooten, Jolanda Linschooten

Paperback | Januari 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Pieken oprijzend uit fjordenwater, gletsjers en watervallen, stenen als trollen en zon in de zomernacht. Noorwegen is een langgerekt land vol bergen met een enorme variatie. In dit boek zijn elf berggebieden uitgebreid beschreven: van het lieflijke Oslomarka in het zuiden tot aan de eindeloze Finnmarksvidda in het noorden. Klassiekers als Jotunheimen en Hardangervidda zijn natuurlijk opgenomen, maar ook minder bekende berggebieden zoals Sunnmøre en Lyngen Alpen. Daarnaast vind je specifieke tochtbeschrijvingen, verdeeld in dagtochten en meerdaagse tochten, evenals informatie over tochtplanning en veiligheid. Er zijn tochten voor beginnende en voor gevorderde bergwandelaars. Historische achtergronden en kaders over landschap, mens, plant en dier maken het wandelen in de Noorse bergen tot meer dan een actieve vakantie in een bijzonder land. Jolanda Linschooten (1966) is freelance schrijfster en fotografe voor o.a. Op Pad en Reizen. Haar onderwerpen zijn steevast bergen, ruige natuur en diverse takken van buitensport. De tochten die zij de afgelopen jaren in Noorwegen ondernam, waren aanleiding om voor Dominicus Adventure opnieuw enkele maanden met rugzak en camera door de Noorse bergen te trekken voor het schrijven van dit boek.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Linschooten, Jolanda Linschooten
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep b.v.
ISBN
9789025734855
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
440

Beschrijving

Pieken oprijzend uit fjordenwater, gletsjers en watervallen, stenen als trollen en zon in de zomernacht. Noorwegen is een langgerekt land vol bergen met een enorme variatie.

In dit boek zijn elf berggebieden uitgebreid beschreven: van het lieflijke Oslomarka in het zuiden tot aan de eindeloze Finnmarksvidda in het noorden. Klassiekers als Jotunheimen en Hardangervidda zijn natuurlijk opgenomen, maar ook minder bekende berggebieden zoals Sunnmøre en Lyngen Alpen. Daarnaast vind je specifieke tochtbeschrijvingen, verdeeld in dagtochten en meerdaagse tochten, evenals informatie over tochtplanning en veiligheid. Er zijn tochten voor beginnende en voor gevorderde bergwandelaars. Historische achtergronden en kaders over landschap, mens, plant en dier maken het wandelen in de Noorse bergen tot meer dan een actieve vakantie in een bijzonder land.

Jolanda Linschooten (1966) is freelance schrijfster en fotografe voor o.a. Op Pad en Reizen. Haar onderwerpen zijn steevast bergen, ruige natuur en diverse takken van buitensport. De tochten die zij de afgelopen jaren in Noorwegen ondernam, waren aanleiding om voor Dominicus Adventure opnieuw enkele maanden met rugzak en camera door de Noorse bergen te trekken voor het schrijven van dit boek.

 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Linschooten, Jolanda Linschooten
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep b.v.
ISBN
9789025734855
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
440

Actuele bestsellers!

  • 22,95
  • 22,00
  • 24,99
  • 34,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 17,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 18,99