Behandeling van borderline en andere emotionele regulatiestoornissen bij kinderen en adolescenten.

surfen op emoties

Prijs € 53,95

Niet beschikbaar

Rosanne de Bruin, Agaath Koudstaal, Nicole Muller

Paperback | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jongeren met een borderline persoonlijkheidsstoornis of trekken ervan voelen zich vaak wanhopig, onbegrepen en niet in staat een leven op te bouwen dat ze als de moeite waard ervaren. Dit leidt tot constante emotionele ontregeling: woedeaanvallen, grote wanhoop, een negatief zelfbeeld, zelfbeschadiging of doodswensen, middelenmisbruik of ander impulsief gedrag en grote interpersoonlijke problemen. Hun risicovolle gedrag maakt hun omgeving, maar ook de betrokken hulpverleners, regelmatig machteloos. Zelf hebben ze vaak het gevoel nooit meer uit deze negatieve spiraal te kunnen komen.Wat weten we over een borderlinestoornis bij jongeren en mogen we die diagnose eigenlijk wel stellen op deze leeftijd? En zo ja, hoe doe je dat dan verantwoord? Maar vooral ook: welke behandeling is mogelijk voor deze jongeren? Hoe houden we hen gemotiveerd voor behandeling?Dialectische gedragstherapie (DGT) is een beproefde en effectief bewezen behandelmethode die voor het eerst aangepast is voor de behandeling van jongeren met een (zich ontwikkelende) borderlinestoornis of andere emotieregulatiestoornissen. Dit boek is een praktische gids voor wie de DGT-behandeling bij jongeren (12-21 jaar) wil toepassen. Het geeft met verhelderende voorbeelden principes en technieken weer die in de behandeling kunnen worden toegepast, waarbij ook aandacht besteed is aan hoe ouders bij de behandeling kunnen worden betrokken. In dit boek wordt sessie voor sessie de DGT-JVaardigheidstraining beschreven, waarbij veel suggesties voor rollenspelen en verwerkingsvormen worden aangeboden.Jongeren kunnen in de DGT-J-Vaardigheidstraining aan de slag met het bijbehorende werkboek Surfen op emoties.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rosanne de Bruin, Agaath Koudstaal, Nicole Muller
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031376117
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
237

Beschrijving

Jongeren met een borderline persoonlijkheidsstoornis of trekken ervan voelen zich vaak wanhopig, onbegrepen en niet in staat een leven op te bouwen dat ze als de moeite waard ervaren. Dit leidt tot constante emotionele ontregeling: woedeaanvallen, grote wanhoop, een negatief zelfbeeld, zelfbeschadiging of doodswensen, middelenmisbruik of ander impulsief gedrag en grote interpersoonlijke problemen. Hun risicovolle gedrag maakt hun omgeving, maar ook de betrokken hulpverleners, regelmatig machteloos. Zelf hebben ze vaak het gevoel nooit meer uit deze negatieve spiraal te kunnen komen.
Wat weten we over een borderlinestoornis bij jongeren en mogen we die diagnose eigenlijk wel stellen op deze leeftijd? En zo ja, hoe doe je dat dan verantwoord? Maar vooral ook: welke behandeling is mogelijk voor deze jongeren? Hoe houden we hen gemotiveerd voor behandeling?

Dialectische gedragstherapie (DGT) is een beproefde en effectief bewezen behandelmethode die voor het eerst aangepast is voor de behandeling van jongeren met een (zich ontwikkelende) borderlinestoornis of andere emotieregulatiestoornissen.

Dit boek is een praktische gids voor wie de DGT-behandeling bij jongeren (12-21 jaar) wil toepassen. Het geeft met verhelderende voorbeelden principes en technieken weer die in de behandeling kunnen worden toegepast, waarbij ook aandacht besteed is aan hoe ouders bij de behandeling kunnen worden betrokken. In dit boek wordt sessie voor sessie de DGT-JVaardigheidstraining beschreven, waarbij veel suggesties voor rollenspelen en verwerkingsvormen worden aangeboden.

Jongeren kunnen in de DGT-J-Vaardigheidstraining aan de slag met het bijbehorende werkboek Surfen op emoties.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rosanne de Bruin, Agaath Koudstaal, Nicole Muller
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031376117
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
237

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99