Begrijp de pijn

Prijs € 49,90

Uitverkocht

David Butler, Lorimer Moseley

Loose-leaf | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Elke pijn is echt en voor veel mensen is het een slopend deel van hun leven. Beter begrijpen waarom dingen zeer doen kan iemand helpen zijn pijn te begrijpen. Zodat ze door kunnen gaan met hun dagelijkse leven. Recente inzichten op het gebied van de neurofysiologie, beeldvormend hersenonderzoek, immunologie, psychologie en celbiologie hebben geleid tot een platform van kennis van waaruit we ons verder in het verschijnsel pijn kunnen verdiepen. In begrijpelijke taal en gebruikmakend van eigenzinnige illustraties, bespreken de auteurs van Begrijp de Pijn hoe het brein pijnreacties produceert. Hoe reacties van autonome bewegings- en immuunsystemen in het lichaam op verwonding bijdragen aan pijn, en waarom pijn kan blijven voortduren ondanks dat de lichaamsweefsels voldoende tijd hebben gehad om te herstellen. Begrijp de Pijn wil mensen met pijn en medici leren om met pijn om te gaan en ze nieuwe modellen aanreiken waarmee ze kunnen analyseren wat er gebeurt bij iemand die pijn heeft. Als ze eenmaal weten welke processen meespelen, dan kunnen ze op een wetenschappelijk onderbouwde wijze de weg naar herstel inslaan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
David Butler, Lorimer Moseley
Uitgever
LSJ Medisch Projectbureau
ISBN
9780987246738
Bindwijze
Loose-leaf
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
130

Beschrijving

Elke pijn is echt en voor veel mensen is het een slopend deel van hun leven. Beter begrijpen waarom dingen zeer doen kan iemand helpen zijn pijn te begrijpen. Zodat ze door kunnen gaan met hun dagelijkse leven. Recente inzichten op het gebied van de neurofysiologie, beeldvormend hersenonderzoek, immunologie, psychologie en celbiologie hebben geleid tot een platform van kennis van waaruit we ons verder in het verschijnsel pijn kunnen verdiepen. In begrijpelijke taal en gebruikmakend van eigenzinnige illustraties, bespreken de auteurs van Begrijp de Pijn hoe het brein pijnreacties produceert. Hoe reacties van autonome bewegings- en immuunsystemen in het lichaam op verwonding bijdragen aan pijn, en waarom pijn kan blijven voortduren ondanks dat de lichaamsweefsels voldoende tijd hebben gehad om te herstellen.

Begrijp de Pijn wil mensen met pijn en medici leren om met pijn om te gaan en ze nieuwe modellen aanreiken waarmee ze kunnen analyseren wat er gebeurt bij iemand die pijn heeft. Als ze eenmaal weten welke processen meespelen, dan kunnen ze op een wetenschappelijk onderbouwde wijze de weg naar herstel inslaan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
David Butler, Lorimer Moseley
Uitgever
LSJ Medisch Projectbureau
ISBN
9780987246738
Bindwijze
Loose-leaf
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
130

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99