Bedrijfseconomie voor de manager

Prijs € 74,95

Uitverkocht

Theo van Houten, Joost Bakker

Paperback | Juni 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bedrijfseconomie voor de manager geeft een introductie op het vakgebied bedrijfseconomie. Het is geschreven voor (toekomstige) managers en stafmedewerkers die de belangrijkste bedrijfseconomische technieken moeten begrijpen en hierdoor de gevolgen van hun beslissingen kunnen overzien.Dit boek behandelt in tien hoofdstukken alle financiële aspecten waar u in de praktijk mee te maken krijgt. De volgende vraagstukken worden behandelt: Wat is de financiële gezondheid van een organisatie? Hoe werken financiële overzichten? Welke kostenstructuur past het best? En welke budgetteringsmethode is het meest geschikt? Ook bespreken de auteurs bedrijfseconomische onderwerpen die een rol spelen bij het nemen van beslissingen: het inrichten van de planning- en controlcyclus, het beoordelen van investeringsvoorstellen en de keuze van een financieringsmogelijkheid.De duidelijke uitleg en praktische voorbeelden maken dit boek uitermate geschikt zowel de student die binnen korte tijd de theorie wil beheersen en begrijpen als voor de manager die het geleerde direct in de praktijk wil gebruiken. Deze tweede editie is volledig geactualiseerd en herzien.Theo van Houten is hoofddocent van de opleidingen Bedrijfseconomie en Accountancy van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en verzorgt daarnaast colleges bij Nyenrode Business Universiteit. Van Houten heeft meerdere artikelen en het boek Financial control van Projecten op zijn naam staan.Joost Bakker begeleidt managers bij het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van bedrijfseconomie en organisatieadvies. Bakker is tevens docent Bedrijfseconomie en Organisatieadvies bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Theo van Houten, Joost Bakker
Uitgever
Concept uitgeefgroep
ISBN
9789491743061
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
472

Beschrijving

Bedrijfseconomie voor de manager geeft een introductie op het vakgebied bedrijfseconomie. Het is geschreven voor (toekomstige) managers en stafmedewerkers die de belangrijkste bedrijfseconomische technieken moeten begrijpen en hierdoor de gevolgen van hun beslissingen kunnen overzien.

Dit boek behandelt in tien hoofdstukken alle financiële aspecten waar u in de praktijk mee te maken krijgt. De volgende vraagstukken worden behandelt: Wat is de financiële gezondheid van een organisatie? Hoe werken financiële overzichten? Welke kostenstructuur past het best? En welke budgetteringsmethode is het meest geschikt? Ook bespreken de auteurs bedrijfseconomische onderwerpen die een rol spelen bij het nemen van beslissingen: het inrichten van de planning- en controlcyclus, het beoordelen van investeringsvoorstellen en de keuze van een financieringsmogelijkheid.

De duidelijke uitleg en praktische voorbeelden maken dit boek uitermate geschikt zowel de student die binnen korte tijd de theorie wil beheersen en begrijpen als voor de manager die het geleerde direct in de praktijk wil gebruiken. Deze tweede editie is volledig geactualiseerd en herzien.

Theo van Houten is hoofddocent van de opleidingen Bedrijfseconomie en Accountancy van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en verzorgt daarnaast colleges bij Nyenrode Business Universiteit. Van Houten heeft meerdere artikelen en het boek Financial control van Projecten op zijn naam staan.

Joost Bakker begeleidt managers bij het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van bedrijfseconomie en organisatieadvies. Bakker is tevens docent Bedrijfseconomie en Organisatieadvies bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Theo van Houten, Joost Bakker
Uitgever
Concept uitgeefgroep
ISBN
9789491743061
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
472

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99