Audiovisions

cinema and television as entr'actes in history

Prijs € 47,95

Uitverkocht

S. Zielinski

Paperback | Februari 1999 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een functioneel geïllustreerde geschiedenis van de veranderingen van de audiovisuele media in de twintigste eeuw. (Engelstalig) De productie, de distributie, en de waarneming van bewegende beelden zijn onderhevig aan een radicale transformatie. Doordat steeds snellere computers en digitale technologie kracht bundelen, ontstaat er een nieuwe vorm van ‘audiovisie’. Bijna niets zal hetzelfde blijven. De ooit ‘normale’ media voor het uitdragen van film – de bioscoop en de televisie – blijken niet meer te zijn dan een intermezzo in de geschiedenis van de audiovisuele media. Dit boek interpreteert de veranderingen niet als cultureel verlies maar als een uitdaging: de nieuwe ‘audiovisie’ moet anders benaderd worden om strategische interventie mogelijk te maken. ‘Audiovisions’ ondersteunt deze benadering op historische wijze. Door te kijken naar 100 jaar, van het eind van de negentiende tot aan het eind van de 20ste eeuw, laat het zien waarom de bioscoop en televisie als eindige, culturele vormen gezien moeten worden. Tevens is het boek een pleidooi voor ' blijvend kracht' van studies naar culturele technologie en de technologische cultuur van film. Essayistisch in stijl, is het boek gestructureerd rond verschillende historische fasen. De beelden en bij de tekst zorgen voor supplementaire informatie, contrast, en aanvullend commentaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S. Zielinski
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053563137
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 1999
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
356

Beschrijving

Een functioneel geïllustreerde geschiedenis van de veranderingen van de audiovisuele media in de twintigste eeuw. (Engelstalig)

De productie, de distributie, en de waarneming van bewegende beelden zijn onderhevig aan een radicale transformatie. Doordat steeds snellere computers en digitale technologie kracht bundelen, ontstaat er een nieuwe vorm van ‘audiovisie’. Bijna niets zal hetzelfde blijven. De ooit ‘normale’ media voor het uitdragen van film – de bioscoop en de televisie – blijken niet meer te zijn dan een intermezzo in de geschiedenis van de audiovisuele media.
Dit boek interpreteert de veranderingen niet als cultureel verlies maar als een uitdaging: de nieuwe ‘audiovisie’ moet anders benaderd worden om strategische interventie mogelijk te maken. ‘Audiovisions’ ondersteunt deze benadering op historische wijze. Door te kijken naar 100 jaar, van het eind van de negentiende tot aan het eind van de 20ste eeuw, laat het zien waarom de bioscoop en televisie als eindige, culturele vormen gezien moeten worden. Tevens is het boek een pleidooi voor ' blijvend kracht' van studies naar culturele technologie en de technologische cultuur van film.
Essayistisch in stijl, is het boek gestructureerd rond verschillende historische fasen. De beelden en bij de tekst zorgen voor supplementaire informatie, contrast, en aanvullend commentaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S. Zielinski
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053563137
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 1999
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
356

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99