Atypisch

leven met Asperger in 20 1/3 hoofdstukken

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Jesse Saperstein

Paperback | Mei 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een kleine waarschuwing voor je doorleest: dit is geen typisch boek over autisme. Jij, de lezer, krijgt inzage in zowel het goede, het slechte als het ronduit bizarre.Zo begint Atypisch van Jesse Saperstein. Het boek bevat de scherpe, grappige en unieke observaties van een jonge schrijver gediagnosticeerd met de stoornis van Asperger. Met verbluffende en ontwapenende eerlijkheid laat Jesse Saperstein zien hoe mensen met deze milde vorm van autisme de wereld ervaren. Aan de hand van zijn eigen worsteling zien we hoe mensen met Asperger om kunnen gaan met pesten en chronische afwijzing, met dwanghandelingen en obsessies, de mysteries van relaties en seksualiteit én met de bizarre gewoonten van zogenaamde gewone mensen ('neurotypicals'). Door zijn verrassende talent om verhalen te vertellen, geeft Saperstein Asperger niet alleen een gezicht, hij wekt ook onze sympathie en biedt ons inzicht in wat het is om Asperger te hebben.Atypisch is zeer lovend ontvangen in de Verenigde Staten: Briljant en heel goed geschreven. Zijn volgende boek zou een roman moeten zijn. Temple Grandin Jesse Sapersteins indrukwekkende verhaal laat ons zien hoe frustrerend en bevreemdend het leven kan zijn voor een slimme, veelbelovende jongeman met Asperger in onze typische wereld. Grappig, satirisch en uiteindelijk vergevend. Sigourney WeaverVermakelijk, verrassend en informatief. Net toen ik dacht dat ik alles wel zo'n beetje had gelezen op het gebied van de persoonlijke verhalen, kreeg ik dit boek onder ogen!Jerry Newport Jesse Saperstein is afgestudeerd aan het Hobart en William Smith College. Hij is een veelgevraagd spreker op het gebied van Asperger en autisme. Zie jessesaperstein.com.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jesse Saperstein
Uitgever
Hogrefe Uitgevers BV
ISBN
9789079729388
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
239

Beschrijving

Een kleine waarschuwing voor je doorleest: dit is geen typisch boek over autisme. Jij, de lezer, krijgt inzage in zowel het goede, het slechte als het ronduit bizarre.

Zo begint Atypisch van Jesse Saperstein. Het boek bevat de scherpe, grappige en unieke observaties van een jonge schrijver gediagnosticeerd met de stoornis van Asperger. Met verbluffende en ontwapenende eerlijkheid laat Jesse Saperstein zien hoe mensen met deze milde vorm van autisme de wereld ervaren.

Aan de hand van zijn eigen worsteling zien we hoe mensen met Asperger om kunnen gaan met pesten en chronische afwijzing, met dwanghandelingen en obsessies, de mysteries van relaties en seksualiteit én met de bizarre gewoonten van zogenaamde gewone mensen ('neurotypicals'). Door zijn verrassende talent om verhalen te vertellen, geeft Saperstein Asperger niet alleen een gezicht, hij wekt ook onze sympathie en biedt ons inzicht in wat het is om Asperger te hebben.

Atypisch is zeer lovend ontvangen in de Verenigde Staten:

Briljant en heel goed geschreven. Zijn volgende boek zou een roman moeten zijn.
Temple Grandin

Jesse Sapersteins indrukwekkende verhaal laat ons zien hoe frustrerend en bevreemdend het leven kan zijn voor een slimme, veelbelovende jongeman met Asperger in onze typische wereld. Grappig, satirisch en uiteindelijk vergevend.
Sigourney Weaver

Vermakelijk, verrassend en informatief. Net toen ik dacht dat ik alles wel zo'n beetje had gelezen op het gebied van de persoonlijke verhalen, kreeg ik dit boek onder ogen!
Jerry Newport

Jesse Saperstein is afgestudeerd aan het Hobart en William Smith College. Hij is een veelgevraagd spreker op het gebied van Asperger en autisme. Zie jessesaperstein.com.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jesse Saperstein
Uitgever
Hogrefe Uitgevers BV
ISBN
9789079729388
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
239

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99