Arnoldo's zakflora

Wat in het wild groeit en bloeit op Aruba, Bonaire en Curaçao

Prijs € 34,95

Uitverkocht

Hardback | December 2001 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De belangstelling voor de natuur en haar rijkdom aan soorten is nog altijd groeiende. Al in 1954 vormde de toegenomen interesse voor met name de in het wild voorkomende planten op de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao, een belangrijke reden voor de eerste uitgave van Arnoldo's zakflora. Inmiddels ligt de derde, geheel herziene editie voor u. Net als de eerdere uitgaven is dit boek vooral een handzaam, rijk geïllustreerd naslagwerk over al wat in het wild groeit en bloeit op de Benedenwindse Nederlandse Antillen. De basis vormt nog steeds de populaire Zakflora van Frater M. Arnoldo (A.N.Broeders) uit de jaren vijftig. De planten die hij in de eerste druk van zijn zakflora beschrijft, heeft hij na jarenlang veldwerk vrijwel allemaal zelf gevonden en beschreven. In 1964 werd het boekje geheel omgewerkt, aangepast en aangevuld. Na zijn overlijden in 1981 liet Arnoldo een manuscript voor alweer een volgende druk achter. Zijn werk werd voortgezet door Prof. dr. A.L. Stoffers te Utrecht en is tenslotte aan het begin van deze eenentwintigste eeuw voltooid door ir. A.S.J. van Proosdij en een team van medewerkers. De zwartwit foto's zijn vervangen door prachtige kleurenfoto's. De grasssen en cypergrassen zijn toegevoegd evenals tientallen nieuw ontdekte plantensoorten. Want een flora is nooit af: het is een momentopname van een natuurlijk systeem dat altijd in beweging blijft.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057301629
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2001
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
287

Beschrijving

De belangstelling voor de natuur en haar rijkdom aan soorten is nog altijd groeiende. Al in 1954 vormde de toegenomen interesse voor met name de in het wild voorkomende planten op de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao, een belangrijke reden voor de eerste uitgave van Arnoldo's zakflora. Inmiddels ligt de derde, geheel herziene editie voor u.

Net als de eerdere uitgaven is dit boek vooral een handzaam, rijk geïllustreerd naslagwerk over al wat in het wild groeit en bloeit op de Benedenwindse Nederlandse Antillen. De basis vormt nog steeds de populaire Zakflora van Frater M. Arnoldo (A.N.Broeders) uit de jaren vijftig. De planten die hij in de eerste druk van zijn zakflora beschrijft, heeft hij na jarenlang veldwerk vrijwel allemaal zelf gevonden en beschreven. In 1964 werd het boekje geheel omgewerkt, aangepast en aangevuld. Na zijn overlijden in 1981 liet Arnoldo een manuscript voor alweer een volgende druk achter. Zijn werk werd voortgezet door Prof. dr. A.L. Stoffers te Utrecht en is tenslotte aan het begin van deze eenentwintigste eeuw voltooid door ir. A.S.J. van Proosdij en een team van medewerkers. De zwartwit foto's zijn vervangen door prachtige kleurenfoto's. De grasssen en cypergrassen zijn toegevoegd evenals tientallen nieuw ontdekte plantensoorten. Want een flora is nooit af: het is een momentopname van een natuurlijk systeem dat altijd in beweging blijft.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057301629
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2001
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
287

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99