Amsterdamse penoze

Over gajes en gespuis, boeven en bandieten

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Gerhardt Mulder

Paperback | Februari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Opnieuw dook misdaadchroniqueur Gerhardt Mulder onder in de onderwereld van Amsterdam. Hij kent deze schimmige wereld van binnenuit. In zijn jonge jaren reed hij ook wel eens een iets te scheve schaats. Deze keer gaat hij naar zijn vroegere woonplaats Amsterdam. Terwijl hij van kroegje naar cafeetje loopt vertelt Gerhardt Mulder over de handel en wandel van de oude Amsterdamse penoze. Dat waren toffe gasten, vaak uit de Jordaan of van de Wallen, met wie je aan de toog een biertje dronk. Legendarische penoze-figuren als Gerrit de Stotteraar, Manus Oly of Haring Arie losten hun problemen met de vuisten op, of hooguit met een mes. Er viel veel te lachen om hun streken en mooie verhalen. In de afgelopen decennia - door de aanvoer van drugs en de lokroep van het grote geld - verhardde de penoze. Het worden professionele criminelen die o.a. in drugs handelen, overvallen plegen, mensen smokkelen met daaraan gekoppeld gedwongen prostitutie en brute afpersing. Het wapen van de keiharde crimineel is nu een Kalasjnikov of een Glock. Deze nieuwe penoze breidt zich uit over de hele stad. Mulder vertelt hoe anno nu de sfeer is in de Diamantbuurt, de Bijlmer, de Staatsliedenbuurt en op het Overtoomse Veld. Hij geeft, zonder een blad voor de mond te nemen, inzicht in de misdaden van nieuwe generaties, zoals o.a. Kabak, Adgűn, de Moccro's en vele anderen.Gerhardt Mulder (1939) is de auteur van o.a. de bestsellers Rotterdamse penoze en Hofstadpenoze. Hij is de grondlegger van www.crimipedia.nl. Regelmatig wordt een beroep gedaan op zijn encyclopedische kennis.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerhardt Mulder
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089756824
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving

Opnieuw dook misdaadchroniqueur Gerhardt Mulder onder in de onderwereld van Amsterdam. Hij kent deze schimmige wereld van binnenuit. In zijn jonge jaren reed hij ook wel eens een iets te scheve schaats. Deze keer gaat hij naar zijn vroegere woonplaats Amsterdam.

Terwijl hij van kroegje naar cafeetje loopt vertelt Gerhardt Mulder over de handel en wandel van de oude Amsterdamse penoze. Dat waren toffe gasten, vaak uit de Jordaan of van de Wallen, met wie je aan de toog een biertje dronk. Legendarische penoze-figuren als Gerrit de Stotteraar, Manus Oly of Haring Arie losten hun problemen met de vuisten op, of hooguit met een mes. Er viel veel te lachen om hun streken en mooie verhalen.
In de afgelopen decennia - door de aanvoer van drugs en de lokroep van het grote geld - verhardde de penoze. Het worden professionele criminelen die o.a. in drugs handelen, overvallen plegen, mensen smokkelen met daaraan gekoppeld gedwongen prostitutie en brute afpersing. Het wapen van de keiharde crimineel is nu een Kalasjnikov of een Glock. Deze nieuwe penoze breidt zich uit over de hele stad.

Mulder vertelt hoe anno nu de sfeer is in de Diamantbuurt, de Bijlmer, de Staatsliedenbuurt en op het Overtoomse Veld. Hij geeft, zonder een blad voor de mond te nemen, inzicht in de misdaden van nieuwe generaties, zoals o.a. Kabak, Adgűn, de Moccro's en vele anderen.

Gerhardt Mulder (1939) is de auteur van o.a. de bestsellers Rotterdamse penoze en Hofstadpenoze. Hij is de grondlegger van www.crimipedia.nl. Regelmatig wordt een beroep gedaan op zijn encyclopedische kennis.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerhardt Mulder
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089756824
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99