Amsterdams lijflied

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Paul Arnoldussen

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Amsterdams Mooiste Lied Wat is het mooiste, beste, geestigste, ontroerendste, interessantste, kortom belangrijkste lied over Amsterdam? Wat is Amsterdams Lijflied? Een groepje kenners pakte de kwestie voortvarend en meedogenloos aan. Het resultaat: een selectie van honderd nummers. Bijeengebracht en uitgebreid beschreven door Paul Arnoldussen, redacteur van Het Parool. Wie schreef de liedjes, wie zong ze, waar gaan ze over? Natuurlijk, we lezen veel over Geef mij maar Amsterdam, Bij ons in de Jordaan en Amsterdam huilt. Over een stijfselkissie, tulpen en de Westertoren. Maar veel meer prachtige, minder bekende liedjes krijgen de aandacht. Ze gaan over het monster van de Sloterplas, over het Victorieplein of over de tram. Ze komen uit binnen- én buitenland. En ze getuigen van de geschiedenis van de stad: de laatste porder, de teloorgang van het pierement, de opkomst van de rappers. Er zijn grootheden als Johnny Jordaan en Willy Alberti, maar ook componist/uitsmijter/bokser Jaap Sjouwerman vinden we terug in dit boek net als advocaat Ernst August Moes, nog door de burgemeester benoemd tot officieel minstreel. En wat is nu het allermooiste lied? Wat werd hèt Lijflied? Lezers van Het Parool maakten hun keus Aan de Amsterdamse grachten? 't Is stil in Amsterdam? De uitslag was hoogst verrassend. Bij het boek: een CD met naast meezingers en ballades nummers die nooit eerder werden uitgebracht. De enige echte originele Bloed zweet en tranen staat erop, de eerste versie van Aan de Amsterdamse grachten en de oorspronkelijke Hé Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Paul Arnoldussen
Uitgever
Tijdsbeeldmedia
ISBN
9789061770206
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Amsterdams Mooiste Lied
Wat is het mooiste, beste, geestigste, ontroerendste, interessantste, kortom belangrijkste lied over Amsterdam? Wat is Amsterdams Lijflied? Een groepje kenners pakte de kwestie voortvarend en meedogenloos aan. Het resultaat: een selectie van honderd nummers. Bijeengebracht en uitgebreid beschreven door Paul Arnoldussen, redacteur van Het Parool. Wie schreef de liedjes, wie zong ze, waar gaan ze over?

Natuurlijk, we lezen veel over Geef mij maar Amsterdam, Bij ons in de Jordaan en Amsterdam huilt. Over een stijfselkissie, tulpen en de Westertoren. Maar veel meer prachtige, minder bekende liedjes krijgen de aandacht. Ze gaan over het monster van de Sloterplas, over het Victorieplein of over de tram. Ze komen uit binnen- én buitenland. En ze getuigen van de geschiedenis van de stad: de laatste porder, de teloorgang van het pierement, de opkomst van de rappers.
Er zijn grootheden als Johnny Jordaan en Willy Alberti, maar ook componist/uitsmijter/bokser Jaap Sjouwerman vinden we terug in dit boek net als advocaat Ernst August Moes, nog door de burgemeester benoemd tot officieel minstreel.

En wat is nu het allermooiste lied? Wat werd hèt Lijflied? Lezers van Het Parool maakten hun keus Aan de Amsterdamse grachten? 't Is stil in Amsterdam? De uitslag was hoogst verrassend.


Bij het boek: een CD met naast meezingers en ballades nummers die nooit eerder werden uitgebracht. De enige echte originele Bloed zweet en tranen staat erop, de eerste versie van Aan de Amsterdamse grachten en de oorspronkelijke Hé Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Paul Arnoldussen
Uitgever
Tijdsbeeldmedia
ISBN
9789061770206
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99