Amstelhof, van verpleeghuis tot museum

Hermitage Amsterdam

Prijs € 34,95

Uitverkocht

Nelleke Noordervliet, Carina van Aartsen, Jan Tromp, Hans Ibelings

Paperback | Maart 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ter gelegenheid van de opening van de Hermitage Amsterdam wordt een speciaal gedenkboek uitgegeven. Het is een rijk geillustreerd boek met daarin de geschiedenis van de Amstelhof en de ontstaangsgeschiedenis van de Hermitage Amsterdam. In 1683 opende aan de Amsterdamse Amstel een monumentaal gebouw zijn deuren voor de opvang van behoeftige vrouwen op leeftijd. Het Diaconie Oude Vrouwenhuis verschafte al gauw ook onderdak aan bejaarde mannen en ontwikkelde zich in de twintigste eeuw tot verpleeghuis Amstelhof. Na een ingrijpende verbouwing heeft het gebouw in juni 2009 een luisterrijke herbestemming gekregen. Het huisvest nu een museale topattractie, ontstaan uit Nederlands-Russische samenwerking: de Hermitage Amsterdam. Dit boek vertelt in woord en beeld over ruim drie eeuwen kerkelijke armenzorg op de oever van de Amstel. Het schetst de geschiedenis van bevoogdende liefdadigheid tot professionele ouderenzorg en geeft een gezicht aan de talrijke bewoners en verplegenden die Amstelhof bevolkt hebben. Daarnaast bevat het boek impressies van de nauwe contacten tussen Amsterdam en Sint-Petersburg die aan de vestiging van de Hermitage Amsterdam voorafgegaan zijn. Aan bod komt ten slotte de architectonische metamorfose die Amstelhof omgetoverd heeft tot Hermitage Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nelleke Noordervliet, Carina van Aartsen, Jan Tromp, Hans Ibelings
Uitgever
De Nieuwe Kerk - Hermitage Amsterdam
ISBN
9789078653097
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
276

Beschrijving

Ter gelegenheid van de opening van de Hermitage Amsterdam wordt een speciaal gedenkboek uitgegeven. Het is een rijk geillustreerd boek met daarin de geschiedenis van de Amstelhof en de ontstaangsgeschiedenis van de Hermitage Amsterdam.

In 1683 opende aan de Amsterdamse Amstel een monumentaal gebouw zijn deuren voor de opvang van behoeftige vrouwen op leeftijd. Het Diaconie Oude Vrouwenhuis verschafte al gauw ook onderdak aan bejaarde mannen en ontwikkelde zich in de twintigste eeuw tot verpleeghuis Amstelhof. Na een ingrijpende verbouwing heeft het gebouw in juni 2009 een luisterrijke herbestemming gekregen. Het huisvest nu een museale topattractie, ontstaan uit Nederlands-Russische samenwerking: de Hermitage Amsterdam.

Dit boek vertelt in woord en beeld over ruim drie eeuwen kerkelijke armenzorg op de oever van de Amstel. Het schetst de geschiedenis van bevoogdende liefdadigheid tot professionele ouderenzorg en geeft een gezicht aan de talrijke bewoners en verplegenden die Amstelhof bevolkt hebben. Daarnaast bevat het boek impressies van de nauwe contacten tussen Amsterdam en Sint-Petersburg die aan de vestiging van de Hermitage Amsterdam voorafgegaan zijn. Aan bod komt ten slotte de architectonische metamorfose die Amstelhof omgetoverd heeft tot Hermitage Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nelleke Noordervliet, Carina van Aartsen, Jan Tromp, Hans Ibelings
Uitgever
De Nieuwe Kerk - Hermitage Amsterdam
ISBN
9789078653097
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
276

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99