Als een wit zeil op de blauwe zee

Het mooiste uit Krishnamurti

Prijs € 22,75

In herdruk

Krishnamurti

Paperback | Mei 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

ALS EEN WIT ZEIL OP DE BLAUWE ZEEHet mooiste van KrishnamurtiEen bijzonder boek met de mooiste uitspraken en inzichten van J. Krishnamurti, samengesteld door Hans van der Kroft.Krishnamurti, die geen goeroe wilde zijn, zichzelf volkomen wegcijferde en op geen enkel gezag aanspraak wilde maken, geldt als een van de meest oorspronkelijke denkers van deze tijd. Miljoenen over de hele wereld die met zijn opgetekende toespraken vertrouwd zijn, beschouwen hem als een van de grootste filosofen. Maar zelf noemde hij zich geen filosoof.Met de selectie in dit boek wordt de lezer op intensieve wijze ingeleid in het gedachtegoed van Krishnamurti. Als een wit zeil op de blauwe zee – Het mooiste van Krishnamurti is niet alleen bedoeld voor hen die al eerder kennismaakten met deze spirituele wijze, maar is ook ’een Krishnamurti om mee te beginnen’; de ideale introductie tot zijn werk.Jiddu Krishnamurti werd in mei 1895 geboren in Madanapalle, bij Madras (tegenwoordig Chennai geheten) in Zuid India. Hij werd opgevoed in Engeland. Gedurende meer dan zestig jaar reisde hij de hele wereld af om toespraken te houden, met – zoals hij zei - geen andere bedoeling dan mensen geheel en onvoorwaardelijk vrij te maken van elke theorie of geloof, van iedere leer, dogma of autoriteit, zeker ook van die van hemzelf. Krishnamurti wilde geen volgelingen, maar hij bracht de mensheid wel originele, vernieuwende en vooral inspirerende gedachten. Hij stierf in februari 1986, 90 jaar oud, in Ojai, Californië.Hans van der Kroft (1928) maakt deel uit van het dagelijks bestuur van de Stichting Krishnamurti Nederland en is oud-bestuurslid van de Krishnamurti Foundation Trust in Engeland. Hij heeft tevens een tiental vertalingen van werken van Krishnamurti op zijn naam staan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Krishnamurti
Uitgever
Synthese
ISBN
9789062710287
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
232

Beschrijving

ALS EEN WIT ZEIL OP DE BLAUWE ZEE
Het mooiste van Krishnamurti
Een bijzonder boek met de mooiste uitspraken en inzichten van J. Krishnamurti, samengesteld door Hans van der Kroft.
Krishnamurti, die geen goeroe wilde zijn, zichzelf volkomen wegcijferde en op geen enkel gezag aanspraak wilde maken, geldt als een van de meest oorspronkelijke denkers van deze tijd. Miljoenen over de hele wereld die met zijn opgetekende toespraken vertrouwd zijn, beschouwen hem als een van de grootste filosofen. Maar zelf noemde hij zich geen filosoof.
Met de selectie in dit boek wordt de lezer op intensieve wijze ingeleid in het gedachtegoed van Krishnamurti. Als een wit zeil op de blauwe zee – Het mooiste van Krishnamurti is niet alleen bedoeld voor hen die al eerder kennismaakten met deze spirituele wijze, maar is ook ’een Krishnamurti om mee te beginnen’; de ideale introductie tot zijn werk.
Jiddu Krishnamurti werd in mei 1895 geboren in Madanapalle, bij Madras (tegenwoordig Chennai geheten) in Zuid India. Hij werd opgevoed in Engeland. Gedurende meer dan zestig jaar reisde hij de hele wereld af om toespraken te houden, met – zoals hij zei - geen andere bedoeling dan mensen geheel en onvoorwaardelijk vrij te maken van elke theorie of geloof, van iedere leer, dogma of autoriteit, zeker ook van die van hemzelf. Krishnamurti wilde geen volgelingen, maar hij bracht de mensheid wel originele, vernieuwende en vooral inspirerende gedachten. Hij stierf in februari 1986, 90 jaar oud, in Ojai, Californië.
Hans van der Kroft (1928) maakt deel uit van het dagelijks bestuur van de Stichting Krishnamurti Nederland en is oud-bestuurslid van de Krishnamurti Foundation Trust in Engeland. Hij heeft tevens een tiental vertalingen van werken van Krishnamurti op zijn naam staan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Krishnamurti
Uitgever
Synthese
ISBN
9789062710287
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
232

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99