Alles voor een meisje

hoe het heelal de mens voortbracht

Prijs € 49,95

Uitverkocht

Vincent Icke

Januari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat is er nodig om een mens te maken? Een uitdijend heelal. Gebouwd uit deeltjes, ruimte en tijd, en hun subtiele mechanismen. Een honderdmiljardste van een seconde na het begin van ruimte en tijd ontstond waterstof, maar pas na een half miljard jaar klonterde die samen om sterren te vormen. Daaruit kwam sterrenstof: koolstof, stikstof, en alle andere elementen waardoor wij leven.Bijna vijf miljard jaar later was de mens voldoende ver geëvolueerd om een paar van die kosmische mechanismen te doorgronden. En zie: alle eigenschappen van deeltjes-ruimte-tijd, en al hun wonderlijke wisselwerkingen, blijken nodig te zijn voor ons leven. Dus komen verdere vragen op: wat weten we nog niet? Is er leven buiten de Aarde, en hoe zou dat er uit kunnen zien?Vincent Icke is hoogleraar theoretische astrofysica aan de Universiteit Leiden, en bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde tal van boeken waaronder The force of symmetry, Niks relatief, Kosmische krachten, Dat kan ik me niet voorstellen, en drie boeken over Christiaan Huygens. Zijn boek Gravity does not exist verschijnt eind 2013. Een aantal van zijn voordrachten verscheen op cd (Christiaan Huygens, Kosmische krachten) en dvd (Grote natuurkundige theorieën). Hij verschijnt regelmatig op televisie en publiceert in dag- en weekbladen (o.a. NRC-Handelsblad). Daarnaast is Icke beeldend kunstenaar en grafisch ontwerper.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Vincent Icke
Uitgever
ISVW Uitgevers
ISBN
9789491693205
Bindwijze
Publicatiedatum
Januari 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Wat is er nodig om een mens te maken? Een uitdijend heelal. Gebouwd uit deeltjes, ruimte en tijd, en hun subtiele mechanismen. Een honderdmiljardste van een seconde na het begin van ruimte en tijd ontstond waterstof, maar pas na een half miljard jaar klonterde die samen om sterren te vormen. Daaruit kwam sterrenstof: koolstof, stikstof, en alle andere elementen waardoor wij leven.
Bijna vijf miljard jaar later was de mens voldoende ver geëvolueerd om een paar van die kosmische mechanismen te doorgronden. En zie: alle eigenschappen van deeltjes-ruimte-tijd, en al hun wonderlijke wisselwerkingen, blijken nodig te zijn voor ons leven. Dus komen verdere vragen op: wat weten we nog niet? Is er leven buiten de Aarde, en hoe zou dat er uit kunnen zien?

Vincent Icke is hoogleraar theoretische astrofysica aan de Universiteit Leiden, en bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde tal van boeken waaronder The force of symmetry, Niks relatief, Kosmische krachten, Dat kan ik me niet voorstellen, en drie boeken over Christiaan Huygens. Zijn boek Gravity does not exist verschijnt eind 2013. Een aantal van zijn voordrachten verscheen op cd (Christiaan Huygens, Kosmische krachten) en dvd (Grote natuurkundige theorieën). Hij verschijnt regelmatig op televisie en publiceert in dag- en weekbladen (o.a. NRC-Handelsblad). Daarnaast is Icke beeldend kunstenaar en grafisch ontwerper.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Vincent Icke
Uitgever
ISVW Uitgevers
ISBN
9789491693205
Bindwijze
Publicatiedatum
Januari 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99