Algemene bankvoorwaarden (ABV)

Prijs € 49,50

Uitverkocht

Paperback | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Algemene Bankvoorwaarden vormen de basis en gelden (in beginsel) voor iedere relatie tussen willekeurig welke cliënt en de bank. Deze uitgave Tekst & Toelichting Algemene Bankvoorwaarden (ABV) geeft antwoord op de vraag waarom een voorwaarde luidt zoals die luidt, en hoe daarmee in de dagelijkse (rechts)praktijk wordt omgegaan.Sinds 1 november 2009 kennen we in Nederland de vierde versie van de Algemene Bankvoorwaarden. Werkgevers, pensioenverzekeraars en overheidsinstellingen als belastingdienst en uitkeringsinstanties, om maar enkele actoren in het maatschappelijk verkeer te noemen, eisen simpelweg dat betalingen via bankrekeningen geschieden. Voor het gebruik van alle verschillende vormen rekeningen en voor de zekerheden die verstrekt worden in het kader van door banken te verlenen krediet, hebben banken algemene voorwaarden opgesteld.Tevens is in deze uitgave een vergelijking van de huidige voorwaarden gemaakt met de vorige versie uit 1995. De ABV 2009 wijken onder meer af van de ABV 1995 doordat product specifieke voorwaarden daaruit thans zijn weggelaten. Anders dan bij de totstandkoming van de ABV 1995 is thans wel volledige overeenstemming met de Consumentenbond bereikt. Ook nu weer is bepaald dat wijzigingen en aanvullingen van de ABV niet van kracht worden dan nadat met de representatieve Nederlandse consumenten- en ondernemersorganisaties overleg is gepleegd over die wijzigingen en aanvullingen en over de wijze waarop deze ter kennis van de cliënt worden gebracht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491073502
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Beschrijving

De Algemene Bankvoorwaarden vormen de basis en gelden (in beginsel) voor iedere relatie tussen willekeurig welke cliënt en de bank. Deze uitgave Tekst & Toelichting Algemene Bankvoorwaarden (ABV) geeft antwoord op de vraag waarom een voorwaarde luidt zoals die luidt, en hoe daarmee in de dagelijkse (rechts)praktijk wordt omgegaan.

Sinds 1 november 2009 kennen we in Nederland de vierde versie van de Algemene Bankvoorwaarden. Werkgevers, pensioenverzekeraars en overheidsinstellingen als belastingdienst en uitkeringsinstanties, om maar enkele actoren in het maatschappelijk verkeer te noemen, eisen simpelweg dat betalingen via bankrekeningen geschieden. Voor het gebruik van alle verschillende vormen rekeningen en voor de zekerheden die verstrekt worden in het kader van door banken te verlenen krediet, hebben banken algemene voorwaarden opgesteld.

Tevens is in deze uitgave een vergelijking van de huidige voorwaarden gemaakt met de vorige versie uit 1995. De ABV 2009 wijken onder meer af van de ABV 1995 doordat product specifieke voorwaarden daaruit thans zijn weggelaten. Anders dan bij de totstandkoming van de ABV 1995 is thans wel volledige overeenstemming met de Consumentenbond bereikt. Ook nu weer is bepaald dat wijzigingen en aanvullingen van de ABV niet van kracht worden dan nadat met de representatieve Nederlandse consumenten- en ondernemersorganisaties overleg is gepleegd over die wijzigingen en aanvullingen en over de wijze waarop deze ter kennis van de cliënt worden gebracht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491073502
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99