Achter gesloten deuren

Een raadslid uit Bloemendaal over het slagveld van de lokale politiek

Prijs € 21,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Marielys Roos

Paperback | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Begin 2014 verovert Marielys Roos met voorkeursstemmen onverwacht een plek in de gemeenteraad van Bloemendaal. De politieke arena in het chique duindorp is gespannen. Als de bevlogen Roos het in een langslepende onroerendgoedzaak opneemt voor burgers die in haar ogen slachtoffer zijn geworden van machtsmisbruik door de overheid, zijn de gevolgen aanzienlijk. Burgemeester Ruud Nederveen doet aangifte tegen haar bij de politie, wegens schending van de geheimhoudingsplicht. Een misdrijf. In mei 2016 wordt Roos door de rechtbank veroordeeld. Sindsdien heeft zij een strafblad. Zij tekent beroep aan, maar in Bloemendaal is het slagveld intussen compleet. Hoogopgelopen frustraties, huilpartijen, een verontrus- tende doofpotcultuur, een geheim bestuur, raadsleden die elkaar naar het leven staan, het is aan de orde van de dag. De burgemeester houdt het niet. Ook zijn opvolger stapt op, en datzelfde geldt voor een groot aantal wethouders en raadsleden.Hoewel extreem, is de situatie in Bloemendaal exemplarisch voor veel andere gemeenten. De overheid houdt gevoelige zaken liever onder de pet. Soms is dat nodig, maar het kan ook doorslaan. Roos maakte het als raadslid van dichtbij mee. in dit meeslepende boek schetst zij een even ontluisterend als beklemmend beeld van de onderste bestuurslaag in ons land: het gemeentebestuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marielys Roos
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460035838
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Begin 2014 verovert Marielys Roos met voorkeursstemmen onverwacht een plek in de gemeenteraad van Bloemendaal. De politieke arena in het chique duindorp is gespannen. Als de bevlogen Roos het in een langslepende onroerendgoedzaak opneemt voor burgers die in haar ogen slachtoffer zijn geworden van machtsmisbruik door de overheid, zijn de gevolgen aanzienlijk. Burgemeester Ruud Nederveen doet aangifte tegen haar bij de politie, wegens schending van de geheimhoudingsplicht. Een misdrijf.

In mei 2016 wordt Roos door de rechtbank veroordeeld. Sindsdien heeft zij een strafblad. Zij tekent beroep aan, maar in Bloemendaal is het slagveld intussen compleet. Hoogopgelopen frustraties, huilpartijen, een verontrus- tende doofpotcultuur, een geheim bestuur, raadsleden die elkaar naar het leven staan, het is aan de orde van de dag. De burgemeester houdt het niet. Ook zijn opvolger stapt op, en datzelfde geldt voor een groot aantal wethouders en raadsleden.

Hoewel extreem, is de situatie in Bloemendaal exemplarisch voor veel andere gemeenten. De overheid houdt gevoelige zaken liever onder de pet. Soms is dat nodig, maar het kan ook doorslaan. Roos maakte het als raadslid van dichtbij mee. in dit meeslepende boek schetst zij een even ontluisterend als beklemmend beeld van de onderste bestuurslaag in ons land: het gemeentebestuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marielys Roos
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460035838
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99