A sort of lecture

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Paulien Oltheten

CD-ROM | Mei 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een box met werk van Paulien Oltheten, ter gelegenheid van de Lecturis Award 2010 met heel veel los afgedrukte foto’s, aantekeningen met een enkele schets en een dvd. Met een inleidende tekst van Hans den Hartog Jager. De straat is het werkterrein van beeldend kunstenaar Paulien Oltheten. Schijnbaar terloops zoekt ze met haar foto- en videocamera naar net die momenten waarop er contact is tussen de mensen, de dingen en de openbare ruimte. Citaat uit de inleidende tekst van Hans den Hartog Jager: … ‘Kijkt u eens naar de dvd, blader door de foto’s en zie: Oltheten toont een universele wereld die u verrassend bekend zou kunnen voorkomen. In deze doos zit u namelijk zelf.’ Paulien Oltheten (1982) reist met haar camera over de wereld. Terloops maar trefzeker maakt zij op straat foto’s en films van mensen die hangen, bungelen of wrijven, met wapperende jassen of met touwtjes in hun haar. Eerder publiceerde Oltheten het boek Walk on a Line... (NAi). Een bundeling van in Japan gemaakte foto’s en filmstills in combinatie met beelden, teksten en schetsen uit haar omvangrijke archief. Door haar originele omgang met het medium, binnen de traditie van documentaire straatfotografie, neemt Oltheten een vooraanstaande positie in binnen de hedendaagse Nederlandse fotografie en kunst. Werk van Oltheten is aangekocht door het Stedelijk Museum Amsterdam en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. In 2010 heeft ze de Lecturis Award gewonnen en is ze genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2010. ‘Oltheten observeert, manipuleert en kneedt, en dat doet ze zo aanstekelijk dat je onvermijdelijk met een Oltheten-blik naar de wereld gaat kijken. En dat is een verrijking’, aldus Hans den Hartog Jager, NRC Handelsblad.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Paulien Oltheten
Uitgever
Uitgeverij Lecturis B.V.
ISBN
9789070108564
Bindwijze
CD-ROM
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
80

Beschrijving


Een box met werk van Paulien Oltheten, ter gelegenheid van de Lecturis Award 2010 met heel veel los afgedrukte foto’s, aantekeningen met een enkele schets en een dvd. Met een inleidende tekst van Hans den Hartog Jager.
De straat is het werkterrein van beeldend kunstenaar Paulien Oltheten. Schijnbaar terloops zoekt ze met haar foto- en videocamera naar net die momenten waarop er contact is tussen de mensen, de dingen en de openbare ruimte.

Citaat uit de inleidende tekst van Hans den Hartog Jager:
… ‘Kijkt u eens naar de dvd, blader door de foto’s en zie: Oltheten toont een universele wereld die u verrassend bekend zou kunnen voorkomen. In deze doos zit u namelijk zelf.’

Paulien Oltheten (1982) reist met haar camera over de wereld. Terloops maar trefzeker maakt zij op straat foto’s en films van mensen die hangen, bungelen of wrijven, met wapperende jassen of met touwtjes in hun haar.

Eerder publiceerde Oltheten het boek Walk on a Line... (NAi). Een bundeling van in Japan gemaakte foto’s en filmstills in combinatie met beelden, teksten en schetsen uit haar omvangrijke archief. Door haar originele omgang met het medium, binnen de traditie van documentaire straatfotografie, neemt Oltheten een vooraanstaande positie in binnen de hedendaagse Nederlandse fotografie en kunst.

Werk van Oltheten is aangekocht door het Stedelijk Museum Amsterdam en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. In 2010 heeft ze de Lecturis Award gewonnen en is ze genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2010.

‘Oltheten observeert, manipuleert en kneedt, en dat doet ze zo aanstekelijk dat je onvermijdelijk met een Oltheten-blik naar de wereld gaat kijken. En dat is een verrijking’, aldus Hans den Hartog Jager,
NRC Handelsblad.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Paulien Oltheten
Uitgever
Uitgeverij Lecturis B.V.
ISBN
9789070108564
Bindwijze
CD-ROM
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
80

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99