A Bowlful of Happiness

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Harriet Impey, Katie Pickwoad

Hardback | Mei 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ligt echt geluk binnen handbereik? Dit boek voor kinderen van 4 jaar en ouder, vertelt het verhaal van de zoektocht van het kleine jongetje Kang naar geluk, meer dan 300 jaar nadat hij werd getekend op een Chinese pot. Hij zit gevangen in verdrietdoor de penseelstreek van de porseleinschilder, totdat hij door de wens van een conservator wordt bevrijd. Hij gaat op reis,alleen vergezeld door zijn wijze blauwwitte hobbelpaard. Onderweg krijgt hij gezelschap van Gelukbrengende Dieren: de Draak, de Leeuwhond, de Olifant, de Mandarijneend en de Feng Huang. Ze zijn allemaal vrijgelaten van hun borden en vazen, met ieder zijn eigen eigen kracht. Samen reizen ze door de Chinese cultuurgeschiedenis en gaan de decoraties op porselein in het museum binnen, zoals een bruiloft en een aanval door rovers. De personages en de ervaringen die Kang onderweg opdoet, leren hem dat geluk soms juist komt op het moment dat je het niet meer verwacht...De boekillustraties laten de rijke symboliek op Chinees porselein tot leven komen. De fantasie van het kind wordt geprikkeld door de levendige personages, afkomstig van echte stukken porselein uit het Rijksmuseum Amsterdam en het Keramiek Museum de Princessehof. Het verhaal introduceert spelenderwijs de symboliek op Chinese kunst en laat het kind kennismaken met de Chinese materiële cultuur uit de 16de, 17de en 18de eeuw. Het inspireert kinderen (en hun ouders) om écht te kijken naar kunstnijverheid, voorwerpen die lastig aantrekkelijk zijn te maken voor de doelgroep. Op dit moment, tijdens de tentoonstelling 10.000x Happiness in het Princessehof, wordt het boek gekoppeld aan een educatief programma en zoektocht door de tentoonstelling. De boek vormt een brug voor kinderen tot de Chinese belevingswereld, door onder andere het hobbelpaarde, nog een aantrekkelijk stuk speelgoed, waardoor het kind zich met een andere cultuur kan afficheren.Harriet Impey is 33, kunstenaar en vertaler gespecialiseerd in Aziatische kunst. Ze studeerde kunstgeschiedenis inCambridge and heeft haar eigen atelier, The Tulip and the Butterfly (www.thetulipandthebutterfly.com).Ze woont in Leiden met haar man en 2 kinderen.Katie Pickwoad is 33, kunstenaar en ontwerper. Zij doorliep Oxford Brookes en South Bank University, en werkt als freelance ontwerper in London. Harriet en Katie werken al samen sinds hun tweede jaar, maar dit is hun eerste kinderboek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Harriet Impey, Katie Pickwoad
Uitgever
Geldermalsen Publications
ISBN
9789072370068
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig

Beschrijving

Ligt echt geluk binnen handbereik? Dit boek voor kinderen van 4 jaar en ouder, vertelt het verhaal van de zoektocht van het kleine jongetje Kang naar geluk, meer dan 300 jaar nadat hij werd getekend op een Chinese pot. Hij zit gevangen in verdrietdoor de penseelstreek van de porseleinschilder, totdat hij door de wens van een conservator wordt bevrijd. Hij gaat op reis,alleen vergezeld door zijn wijze blauwwitte hobbelpaard. Onderweg krijgt hij gezelschap van Gelukbrengende Dieren: de Draak, de Leeuwhond, de Olifant, de Mandarijneend en de Feng Huang. Ze zijn allemaal vrijgelaten van hun borden en vazen, met ieder zijn eigen eigen kracht. Samen reizen ze door de Chinese cultuurgeschiedenis en gaan de decoraties op porselein in het museum binnen, zoals een bruiloft en een aanval door rovers. De personages en de ervaringen die Kang onderweg opdoet, leren hem dat geluk soms juist komt op het moment dat je het niet meer verwacht...

De boekillustraties laten de rijke symboliek op Chinees porselein tot leven komen. De fantasie van het kind wordt geprikkeld door de levendige personages, afkomstig van echte stukken porselein uit het Rijksmuseum Amsterdam en het Keramiek Museum de Princessehof. Het verhaal introduceert spelenderwijs de symboliek op Chinese kunst en laat het kind kennismaken met de Chinese materiële cultuur uit de 16de, 17de en 18de eeuw. Het inspireert kinderen (en hun ouders) om écht te kijken naar kunstnijverheid, voorwerpen die lastig aantrekkelijk zijn te maken voor de doelgroep. Op dit moment, tijdens de tentoonstelling 10.000x Happiness in het Princessehof, wordt het boek gekoppeld aan een educatief programma en zoektocht door de tentoonstelling. De boek vormt een brug voor kinderen tot de Chinese belevingswereld, door onder andere het hobbelpaarde, nog een aantrekkelijk stuk speelgoed, waardoor het kind zich met een andere cultuur kan afficheren.

Harriet Impey is 33, kunstenaar en vertaler gespecialiseerd in Aziatische kunst. Ze studeerde kunstgeschiedenis inCambridge and heeft haar eigen atelier, The Tulip and the Butterfly (www.thetulipandthebutterfly.com).
Ze woont in Leiden met haar man en 2 kinderen.

Katie Pickwoad is 33, kunstenaar en ontwerper. Zij doorliep Oxford Brookes en South Bank University, en werkt als freelance ontwerper in London. Harriet en Katie werken al samen sinds hun tweede jaar, maar dit is hun eerste kinderboek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Harriet Impey, Katie Pickwoad
Uitgever
Geldermalsen Publications
ISBN
9789072370068
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99