43

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Juli 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic enda thu wat unbidan we nu'hebban olla vogala' is een van de eerst geschreven zinnen in de Nederlandse taal. Een monnik schreef het rond het jaar 1100 in de kantlijn van een Latijnse tekst om de nieuwe punt van zijn ganzenveer te testen. Er staat in Modern Nederlands:hebben alle vogelsnestjes begonnenbehalve ik en jijwat wachten we nudichter: anoniembeeld: Marianne van HeeswijkMarianne van Heeswijk (1961) studeerde aan de kunstacademies van Arnhem en Tilburg. Ze verzamelt afgedankte gebruiksvoorwerpen uit verschillende culturen en huiselijke sferen die een speciale herinnering of emotie oproepen. Ze horen bij een dierbaar persoon of bij een belangrijke periode uit het leven. Het werk dat vervolgens ontstaat, is een object dat een oneindig verhaal vertelt: oud en nieuw tegelijk, heel en gebroken, over hoe levend de herinnering kan zijn...Op veler verzoek zijn de kaarten van Plint nu ook los te koop bij de beste, leukste en mooiste winkels die Plint verkopen. En natuurlijk ook hier, bij Plint zelf. De kaart wordt geleverd met een witte envelop.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
plint
ISBN
9789059305885
Bindwijze
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

hebban olla vogala
nestas hagunnan
hinase hic enda thu
wat unbidan we nu


'hebban olla vogala' is een van de eerst geschreven zinnen in de Nederlandse taal. Een monnik schreef het rond het jaar 1100 in de kantlijn van een Latijnse tekst om de nieuwe punt van zijn ganzenveer te testen. Er staat in Modern Nederlands:

hebben alle vogels
nestjes begonnen
behalve ik en jij
wat wachten we nu

dichter: anoniem
beeld: Marianne van Heeswijk
Marianne van Heeswijk (1961) studeerde aan de kunstacademies van Arnhem en Tilburg. Ze verzamelt afgedankte gebruiksvoorwerpen uit verschillende culturen en huiselijke sferen die een speciale herinnering of emotie oproepen. Ze horen bij een dierbaar persoon of bij een belangrijke periode uit het leven. Het werk dat vervolgens ontstaat, is een object dat een oneindig verhaal vertelt: oud en nieuw tegelijk, heel en gebroken, over hoe levend de herinnering kan zijn..
.
Op veler verzoek zijn de kaarten van Plint nu ook los te koop bij de beste, leukste en mooiste winkels die Plint verkopen. En natuurlijk ook hier, bij Plint zelf. De kaart wordt geleverd met een witte envelop.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
plint
ISBN
9789059305885
Bindwijze
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99