42

poezie en beeldende kunst

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Nannie Kuiper

Juli 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

ik zoekeen hoekjeheel geheimeen plaatsje in mijn huiswaar niemandmij ooitvinden kanen in mijn ééntjedenk ik danweg zijnen toch thuisdichter: Nannie KuiperNannie Kuiper (1939) schreef in eerste instantie over de ontwikkeling van kinderen en over kinderliteratuur. Later volgde ze een journalistencursus en maakte haar eerste liedteksten voor volwassenen. Toen haar werd gevraagd ook kinderliedjes te schrijven, had ze haar weg gevonden - nu schrijft ze niet meer over maar vooral voor kinderen. Ze vertaalt buitenlandse kinderliteratuur en schrijft verhalen en gedichten, inmiddels zijn een groot aantal dichtbundels van haar hand verschenen. Ze ontving in 1982 een Gouden Griffel voor haar boek 'De eend op de pot'.beeld: Lieke van der VorstLieke van der Vorst studeert illustratie aan de Hogeschool voor Kunst en Vormgeving in Breda. Hiervoor volgde ze de opleiding grafisch ontwerpen aan het SintLucas in Boxtel. Zij laat zich bij haar werk het liefst inspireren door huiselijke taferelen en de dierenwereld, het onschuldige karakter en de schoonheid van dieren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nannie Kuiper
Uitgever
plint
ISBN
9789059305878
Bindwijze
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

ik zoek
een hoekje
heel geheim

een plaatsje
in mijn huis

waar niemand
mij ooit
vinden kan

en in mijn ééntje
denk ik dan

weg zijn
en toch thuis

dichter: Nannie Kuiper
Nannie Kuiper (1939) schreef in eerste instantie over de ontwikkeling van kinderen en over kinderliteratuur. Later volgde ze een journalistencursus en maakte haar eerste liedteksten voor volwassenen. Toen haar werd gevraagd ook kinderliedjes te schrijven, had ze haar weg gevonden - nu schrijft ze niet meer over maar vooral voor kinderen. Ze vertaalt buitenlandse kinderliteratuur en schrijft verhalen en gedichten, inmiddels zijn een groot aantal dichtbundels van haar hand verschenen. Ze ontving in 1982 een Gouden Griffel voor haar boek 'De eend op de pot'.

beeld: Lieke van der Vorst
Lieke van der Vorst studeert illustratie aan de Hogeschool voor Kunst en Vormgeving in Breda. Hiervoor volgde ze de opleiding grafisch ontwerpen aan het SintLucas in Boxtel. Zij laat zich bij haar werk het liefst inspireren door huiselijke taferelen en de dierenwereld, het onschuldige karakter en de schoonheid van dieren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nannie Kuiper
Uitgever
plint
ISBN
9789059305878
Bindwijze
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99