1Gezin1plan

Handboek voor de praktijk

Prijs € 29,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Arjan Bolt, Quirien van der Zijden

Paperback | December 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Door te werken met 1Gezin1Plan is bij mij de overtuiging ontstaan dat deze ouders tot meer in staat zijn dan ik vooraf dacht. Ik denk dat het van wezenlijk belang is te durven geloven dat cliënten in staat zijn tot wonderen".Dit is de uitspraak van Marloes. Ze biedt dagelijks hulp aan gezinnen die te kampen hebben met een complex aan problemen. Dankzij 1Gezin1Plan verbeterde de samenwerking tussen de betrokken instanties rond deze gezinnen. Aan de werkwijze van 1Gezin1Plan ligt een principiële visie ten grondslag. De hulp aan het gezin dient te leiden tot de toename van de zelfsturing en 'eigen kracht' van de gezinsleden.'Eigen kracht' is een populair begrip en staat centraal in de transitie van de zorg voor jeugd; zowel in de wijkgebonden teams als in de meer specialistische jeugdhulp. Maar hoe kun je nu concreet de 'eigen kracht' van gezinnen, die te boek staan als 'multi-problem' of 'zorgmijdend', versterken? In dit praktijkboek geven we antwoord op die vraag. We integreren daartoe de uitgangspunten en werkzame bestanddelen van Gezin Centraal in het raamwerk van 1Gezin1Plan. Gezin Centraal is een gezins- en oplossingsgericht methodisch programma. Het helpt je als professional gezinnen zo te begeleiden dat zij zelf hun eigen antwoorden en oplossingen gaan vinden. De ervaringen van professionals met het werken volgens 1Gezin1Plan, vormen in dit boek de rode draad. Deze handleiding stimuleert en inspireert hulpverleners om hun eigen specifieke deskundigheid en persoonlijke creativiteit optimaal te benutten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arjan Bolt, Quirien van der Zijden
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088504990
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

"Door te werken met 1Gezin1Plan is bij mij de overtuiging ontstaan dat deze ouders tot meer in staat zijn dan ik vooraf dacht. Ik denk dat het van wezenlijk belang is te durven geloven dat cliënten in staat zijn tot wonderen".

Dit is de uitspraak van Marloes. Ze biedt dagelijks hulp aan gezinnen die te kampen hebben met een complex aan problemen. Dankzij 1Gezin1Plan verbeterde de samenwerking tussen de betrokken instanties rond deze gezinnen. Aan de werkwijze van 1Gezin1Plan ligt een principiële visie ten grondslag. De hulp aan het gezin dient te leiden tot de toename van de zelfsturing en 'eigen kracht' van de gezinsleden.

'Eigen kracht' is een populair begrip en staat centraal in de transitie van de zorg voor jeugd; zowel in de wijkgebonden teams als in de meer specialistische jeugdhulp. Maar hoe kun je nu concreet de 'eigen kracht' van gezinnen, die te boek staan als 'multi-problem' of 'zorgmijdend', versterken? In dit praktijkboek geven we antwoord op die vraag.

We integreren daartoe de uitgangspunten en werkzame bestanddelen van Gezin Centraal in het raamwerk van 1Gezin1Plan. Gezin Centraal is een gezins- en oplossingsgericht methodisch programma. Het helpt je als professional gezinnen zo te begeleiden dat zij zelf hun eigen antwoorden en oplossingen gaan vinden.

De ervaringen van professionals met het werken volgens 1Gezin1Plan, vormen in dit boek de rode draad. Deze handleiding stimuleert en inspireert hulpverleners om hun eigen specifieke deskundigheid en persoonlijke creativiteit optimaal te benutten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arjan Bolt, Quirien van der Zijden
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088504990
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 24,99
  • 22,95
  • 21,99
  • 22,00
  • 22,99
  • 18,99
  • 17,50
  • 22,99
  • 15,00
  • 24,99