Zwangere taal

Het ongeboren leven in de verbeeldingswereld

Prijs € 21,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Kornelis Simon Leeuwerink

Paperback | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Kornelis Simon Leeuwerink: Studie en werk, Bouwkunde, Architectuur enPoëzie. Autodidact Filosofie. Exposant van zijn schilderijen en foto's. Schrijft vanaf jonge leeftijd, levensbeschouwelijke teksten en dichterlijke gevoelsimpressies.'Zwangere taal' is het boek dat als aanleiding van de reeds verschenen filosofische reisimpressies in 'Wat gebeurt...' en nog te verschijnen boek 'She', een liefde voor de ultieme schoonheid van een vrouw, daarmee een ego-document vormt.Welk kind houdt de taal in zich?Filosofische bespiegeling van de beschouwende taal naar het meer dichterlijk literaire. Dit raakt meteen aan het genre van dit boek. Want wat is nu eigenlijk het verschil tussen filosofie en literatuur? In de wereld van de filosofie heerst de mening dat de individuele verschillen tussen filosofen en schrijvers vaak veel groter lijken dan de genreverschillen. Het z.g.n. deconstructivisme (o.a. opheffen van verschillen) van de filosoof Derrida heeft geleid tot een toenemende onvrede over de rigoureus doorgedreven scheiding tussen filosofie en literatuur.Alzo speelt er zich in 23 samenhangende stukken een dichterlijk met filosofie van de straat verweven verhaal af, van de in taal zwervende Marein die zich druk maakt over een komende baring. Het is een proces van taal over taal waarin Merein tracht zichzelf te ontrafelen. Mogelijkerwijze uitkomend bij het gebaar, de woordloze expressie die zich uit zichzelf zal tonen. Oproepend het gevoel dat het leven beleven en er tegelijkertijd bewust van zijn, een bewustwording is van het 'onbewust gegevene' en daardoor 'gebodene' dit te volgen. Denken een taal-proces? Ervaren van het waargenomene, een zintuiglijk proces?Tenslotte leidt het tot een bezoek aan Berlijn, waar het kind in de taal als noodzaak tot leven, gebaard zal worden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kornelis Simon Leeuwerink
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789463381789
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Beschrijving

Kornelis Simon Leeuwerink: Studie en werk, Bouwkunde, Architectuur en
Poëzie. Autodidact Filosofie. Exposant van zijn schilderijen en foto's. Schrijft vanaf jonge leeftijd, levensbeschouwelijke teksten en dichterlijke gevoelsimpressies.



'Zwangere taal' is het boek dat als aanleiding van de reeds verschenen filosofische reisimpressies in 'Wat gebeurt...' en nog te verschijnen boek 'She', een liefde voor de ultieme schoonheid van een vrouw, daarmee een ego-document vormt.



Welk kind houdt de taal in zich?

Filosofische bespiegeling van de beschouwende taal naar het meer dichterlijk literaire. Dit raakt meteen aan het genre van dit boek. Want wat is nu eigenlijk het verschil tussen filosofie en literatuur? In de wereld van de filosofie heerst de mening dat de individuele verschillen tussen filosofen en schrijvers vaak veel groter lijken dan de genreverschillen. Het z.g.n. deconstructivisme (o.a. opheffen van verschillen) van de filosoof Derrida heeft geleid tot een toenemende onvrede over de rigoureus doorgedreven scheiding tussen filosofie en literatuur.



Alzo speelt er zich in 23 samenhangende stukken een dichterlijk met filosofie van de straat verweven verhaal af, van de in taal zwervende Marein die zich druk maakt over een komende baring. Het is een proces van taal over taal waarin Merein tracht zichzelf te ontrafelen. Mogelijkerwijze uitkomend bij het gebaar, de woordloze expressie die zich uit zichzelf zal tonen. Oproepend het gevoel dat het leven beleven en er tegelijkertijd bewust van zijn, een bewustwording is van het 'onbewust gegevene' en daardoor 'gebodene' dit te volgen. Denken een taal-proces? Ervaren van het waargenomene, een zintuiglijk proces?



Tenslotte leidt het tot een bezoek aan Berlijn, waar het kind in de taal als noodzaak tot leven, gebaard zal worden.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kornelis Simon Leeuwerink
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789463381789
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99