Zover je keek was er niks

ooggetuigen over de geschiedenis van het Flevolandse landschap

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Lenie Hanse

Hardback | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Flevoland is het resultaat van het grootste inpolderingsproject ooit: het Zuiderzeeproject. Duizenden mannen trokken in de vorige eeuw naar de drooggevallen zeebodem om te werken aan het bewoonbaar maken van de nieuwe polders. En dat roept interessante vragen op. Hoe zag de drooggevallen zeebodem eruit? Wat groeide er als eerste? Wanneer en hoe kwamen er dieren naar het nieuwe land? Hoe is het om te boeren op pas drooggevallen zeebodem en hoe zag het jonge landschap eruit?Landschapsbeheer Flevoland initieerde een oral history-project om antwoord te vinden op deze en andere vragen over de natuur en het landschap in de beginperiode van de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland. Zeventig mannen en vrouwen van het eerste uur werden door vrijwilligers geïnterviewd. Ze haalden herinneringen op die nooit eerder op schrift waren gesteld, maar al die jaren bewaard waren gebleven in hun geheugen. De mooiste verhalen zijn door historica Lenie Hanse-Bolle gebundeld en van tekst voorzien in Zover je keek was er niks. Ooggetuigen over de geschiedenis van het Flevolandschap.Lenie Hanse-Bolle (1982) studeerde cultuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en de Radbouduniversiteit Nijmegen. Lenie was drie jaar als onderzoeker verbonden aan het Nieuw Land Erfgoedcentrum te Lelystad, waar zij zich bezighield met oral history en de geschiedenis van Flevoland. Tegenwoordig werkt Lenie als zelfstandig onderzoeker via haar bureau Lenie Hanse Tekst & Onderzoek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lenie Hanse
Uitgever
Vonk Uitgevers – oud fonds Jan van Arkel
ISBN
9789082104202
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

Flevoland is het resultaat van het grootste inpolderingsproject ooit: het Zuiderzeeproject. Duizenden mannen trokken in de vorige eeuw naar de drooggevallen zeebodem om te werken aan het bewoonbaar maken van de nieuwe polders. En dat roept interessante vragen op. Hoe zag de drooggevallen zeebodem eruit? Wat groeide er als eerste? Wanneer en hoe kwamen er dieren naar het nieuwe land? Hoe is het om te boeren op pas drooggevallen zeebodem en hoe zag het jonge landschap eruit?
Landschapsbeheer Flevoland initieerde een oral history-project om antwoord te vinden op deze en andere vragen over de natuur en het landschap in de beginperiode van de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland. Zeventig mannen en vrouwen van het eerste uur werden door vrijwilligers geïnterviewd. Ze haalden herinneringen op die nooit eerder op schrift waren gesteld, maar al die jaren bewaard waren gebleven in hun geheugen. De mooiste verhalen zijn door historica Lenie Hanse-Bolle gebundeld en van tekst voorzien in Zover je keek was er niks. Ooggetuigen over de geschiedenis van het Flevolandschap.

Lenie Hanse-Bolle (1982) studeerde cultuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en de Radbouduniversiteit Nijmegen. Lenie was drie jaar als onderzoeker verbonden aan het Nieuw Land Erfgoedcentrum te Lelystad, waar zij zich bezighield met oral history en de geschiedenis van Flevoland. Tegenwoordig werkt Lenie als zelfstandig onderzoeker via haar bureau Lenie Hanse Tekst & Onderzoek.



Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lenie Hanse
Uitgever
Vonk Uitgevers – oud fonds Jan van Arkel
ISBN
9789082104202
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99