Zorgverzekeringen en zorg over de grens

een praktijkgerichte benadering

Prijs € 23,60

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Karin van der Touw

Paperback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Karin vd Touw startte haar loopbaan in de gezondheidzorg, daarnaast studeerde zij Nederlands recht en is in 2005 afgestudeerd aan de EUR in de richtingen 'Staats- en bestuursrecht' en 'Theorie en methode van geïntegreerde rechtswetenschap'. Sinds 2006 is zij werkzaam bij de SKGZ, met name op het gebied van het Europese sociale zekerheidsrecht in samenhang met de Nederlandse zorgverzekeringen. Daarnaast publiceert zij op haar vakgebied en doet zij aan de OU onderzoek naar het evenwicht in de tripartiete relatie tussen zorgaanbieders, zorgverzekeraars en verzekerden.Op 1 januari 2006 trad de Zvw in werking waardoor de doorwerking van het Europese recht op dit gebied een nieuwe zoektocht werd. Verzekerden bleven nog altijd gebruik maken van hun Europese vrije verkeersrechten en Europese socialezekerheidsrechten. Er wordt gereisd en tijdens die reizen is zorg nodig. Of er wordt gereisd om zorg in een andere lidstaat te ontvangen. Wat betekent dat voor de vergoeding van de zorg die in een andere lidstaat is genoten? En is er nu wel of geen voorafgaande toestemming nodig?Op deze vragen en nog veel meer geeft deze bundel een antwoord.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Karin van der Touw
Uitgever
iUs
ISBN
9789461934307
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
104

Beschrijving

Karin vd Touw startte haar loopbaan in de gezondheidzorg, daarnaast studeerde zij Nederlands recht en is in 2005 afgestudeerd aan de EUR in de richtingen 'Staats- en bestuursrecht' en 'Theorie en methode van geïntegreerde rechtswetenschap'. Sinds 2006 is zij werkzaam bij de SKGZ, met name op het gebied van het Europese sociale zekerheidsrecht in samenhang met de Nederlandse zorgverzekeringen. Daarnaast publiceert zij op haar vakgebied en doet zij aan de OU onderzoek naar het evenwicht in de tripartiete relatie tussen zorgaanbieders, zorgverzekeraars en verzekerden.

Op 1 januari 2006 trad de Zvw in werking waardoor de doorwerking van het Europese recht op dit gebied een nieuwe zoektocht werd.
Verzekerden bleven nog altijd gebruik maken van hun Europese vrije verkeersrechten en Europese socialezekerheidsrechten. Er wordt gereisd en tijdens die reizen is zorg nodig. Of er wordt gereisd om zorg in een andere lidstaat te ontvangen. Wat betekent dat voor de vergoeding van de zorg die in een andere lidstaat is genoten? En is er nu wel of geen voorafgaande toestemming nodig?
Op deze vragen en nog veel meer geeft deze bundel een antwoord.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Karin van der Touw
Uitgever
iUs
ISBN
9789461934307
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
104

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99