Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel

voor hetzelfde geld een betere gezondheidszorg

Prijs € 25,95

Uitverkocht

Guus Schrijvers

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Meer gezondheid bij gelijkblijvend budget. Ook al stijgt het aantal kankerpatiënten per jaar met 4 procent en vergrijst de bevolking jaarlijks. Ook al komen er meer mensen met chronische aandoeningen en multimorbiditeit. Meer zorg voor evenveel geld, dat kan, legt prof. dr. Guus Schrijvers uit in Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel. Het kan als zorginnovatie gelijk opgaat met cappuccinofinanciering. Hierbij ontvangen alle zorgaanbieders een abonnementstarief of salaris en een kleine betaling per verrichting. Als schuim op de cappuccino ontvangen zij betaling voor kwaliteitsverbetering en innovatie. Voor alle sectoren van preventie en zorg zoekt Schrijvers uit welke inhoudelijke en financiële innovaties er mogelijk zijn. Dat levert praktische, realistische innovaties op voor de oncologie, verslavingszorg, farmacie, geestelijke gezondheidszorg, eerstelijnszorg, tweedelijnszorg, acute zorg, geboortezorg, ouderenzorg en meer disciplines. Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel is hét standaardwerk over zorginnovatie voor professionals in de gezondheidszorg. Voor artsen, gezondheidswetenschappers, apothekers, verloskundigen, verpleegkundigen, beleidmakers, zorgverzekeraars, verpleegkundigen, politici, vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties ... Kortom, dit boek is een must voor iedereen die zich bezighoudt met gezondheid en geld. En wie is dat niet?Prof. dr. Guus Schrijvers is gezondheidseconoom en oud-hoogleraar public health bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hij schreef dit boek op basis van zijn wetenschappelijke kennis en zijn bestuurlijke en persoonlijke ervaringen. Voor dit boek verzamelde hij 600 publicaties over zorginnovaties en hun financiering in veel verschillende landen. Die praktijkvoorbeelden bespreekt hij tegen de achtergrond van nieuwe inzichten over gedragseconomie, populatiegebonden bekostiging, Triple Aim en Shared Savings. Guus Schrijvers studeerde in 1973 cum laude af aan de Faculteit Economische Wetenschappen. In 1980 promoveerde hij in Maastricht op het proefschrift Regionalisatie en financiering van de Engelse, Zweedse en Nederlandse gezondheidszorg.Van 1987 - 2012 bekleedde hij de leerstoel Public Health bij het Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijns Geneeskunde aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht, met als leeropdracht Structuur en Functioneren van de Gezondheidszorg. Internationaal was en is Schrijvers ook werkzaam. Samen met buitenlandse partners vergelijkt hij zorginnovaties en geïntegreerde zorg in Nederland, Engeland, Denemarken, Canada en Duitsland. Vermaard werden zijn wekelijkse nieuwsbrieven naar duizenden collega's met actualiteiten in binnen- en buitenland.Sinds 1 oktober 2012 is Guus Schrijvers met emeritaat. Maar hij is nog steeds heel actief in de gezondheidszorg. Zijn website www.guusschrijvers.nl informeert hierover.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Guus Schrijvers
Uitgever
Thoeris, Uitgeverij
ISBN
9789072219923
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Meer gezondheid bij gelijkblijvend budget. Ook al stijgt het aantal kankerpatiënten per jaar met 4 procent en vergrijst de bevolking jaarlijks. Ook al komen er meer mensen met chronische aandoeningen en multimorbiditeit. Meer zorg voor evenveel geld, dat kan, legt prof. dr. Guus Schrijvers uit in Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel.
Het kan als zorginnovatie gelijk opgaat met cappuccinofinanciering. Hierbij ontvangen alle zorgaanbieders een abonnementstarief of salaris en een kleine betaling per verrichting. Als schuim op de cappuccino ontvangen zij betaling voor kwaliteitsverbetering en innovatie. Voor alle sectoren van preventie en zorg zoekt Schrijvers uit welke inhoudelijke en financiële innovaties er mogelijk zijn. Dat levert praktische, realistische innovaties op voor de oncologie, verslavingszorg, farmacie, geestelijke gezondheidszorg, eerstelijnszorg, tweedelijnszorg, acute zorg, geboortezorg, ouderenzorg en meer disciplines.
Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel is hét standaardwerk over zorginnovatie voor professionals in de gezondheidszorg. Voor artsen, gezondheidswetenschappers, apothekers, verloskundigen, verpleegkundigen, beleidmakers, zorgverzekeraars, verpleegkundigen, politici, vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties ... Kortom, dit boek is een must voor iedereen die zich bezighoudt met gezondheid en geld. En wie is dat niet?

Prof. dr. Guus Schrijvers is gezondheidseconoom en oud-hoogleraar public health bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hij schreef dit boek op basis van zijn wetenschappelijke kennis en zijn bestuurlijke en persoonlijke ervaringen. Voor dit boek verzamelde hij 600 publicaties over zorginnovaties en hun financiering in veel verschillende landen. Die praktijkvoorbeelden bespreekt hij tegen de achtergrond van nieuwe inzichten over gedragseconomie, populatiegebonden bekostiging, Triple Aim en Shared Savings.

Guus Schrijvers studeerde in 1973 cum laude af aan de Faculteit Economische Wetenschappen. In 1980 promoveerde hij in Maastricht op het proefschrift Regionalisatie en financiering van de Engelse, Zweedse en Nederlandse gezondheidszorg.

Van 1987 - 2012 bekleedde hij de leerstoel Public Health bij het Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijns Geneeskunde aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht, met als leeropdracht Structuur en Functioneren van de Gezondheidszorg.
Internationaal was en is Schrijvers ook werkzaam. Samen met buitenlandse partners vergelijkt hij zorginnovaties en geïntegreerde zorg in Nederland, Engeland, Denemarken, Canada en Duitsland. Vermaard werden zijn wekelijkse nieuwsbrieven naar duizenden collega's met actualiteiten in binnen- en buitenland.

Sinds 1 oktober 2012 is Guus Schrijvers met emeritaat. Maar hij is nog steeds heel actief in de gezondheidszorg. Zijn website www.guusschrijvers.nl informeert hierover.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Guus Schrijvers
Uitgever
Thoeris, Uitgeverij
ISBN
9789072219923
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99