Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders

Handleiding voor trainers

Prijs € 64,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Leony Coppens, Carina van Kregten

Paperback | Juni 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze training helpt ouders en andere belangrijke volwassenen in het leven van getraumatiseerde kinderen meer te doen aan het herstel van een kind en minder snel uitgeput te raken. Dit praktische trainersboek is daarom onmisbaar voor iedere professional die werkt met getraumatiseerde kinderen of hun opvoeders. Voor studenten die geïnteresseerd zijn in de e­ffecten van chronisch trauma op de ontwikkeling van een kind, is het een uiterst waardevol naslagwerk.  Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten. Die zijn op een overzichtelijke en concrete manier verwerkt in powerpointdia’s, casusbeschrijvingen en oefeningen. De training bestaat uit acht modulen. Extra aandacht wordt in deze herziene editie besteed aan het toepassen van kennis en vaardigheden in de dagelijkse praktijk. Daarnaast is het aantal theoretische dia’s beperkt en is informatie toegevoegd over bijvoorbeeld de ‘window of tolerance’. Ook zijn er nieuwe verwijzingen toegevoegd waar opvoeders meer kunnen zien en lezen over de verschillende onderwerpen uit de training. Zo krijgen opvoeders en begeleiders onmisbare informatie over de effecten van chronisch trauma op het dagelijkse functioneren van een kind en de relatie die zij als belangrijke volwassenen met het kind ontwikkelen.Deze training is oorspronkelijk ontwikkeld door de National Child Traumatic Stress Network (NCTSN). De training is vertaald en bewerkt naar de Nederlandse situatie door Leony Coppens en Carina van Kregten,beiden al jaren actief in de zorg en behandeling van chronisch getraumatiseerde kinderen als therapeut, supervisor, docent en auteur.Naast het Handboek voor trainers is er een Handboek voor deelnemers.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Leony Coppens, Carina van Kregten
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036818797
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
262

Beschrijving

Deze training helpt ouders en andere belangrijke volwassenen in het leven van getraumatiseerde kinderen meer te doen aan het herstel van een kind en minder snel uitgeput te raken. Dit praktische trainersboek is daarom onmisbaar voor iedere professional die werkt met getraumatiseerde kinderen of hun opvoeders. Voor studenten die geïnteresseerd zijn in de e­ffecten van chronisch trauma op de ontwikkeling van een kind, is het een uiterst waardevol naslagwerk.  

Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten. Die zijn op een overzichtelijke en concrete manier verwerkt in powerpointdia’s, casusbeschrijvingen en oefeningen. De training bestaat uit acht modulen. Extra aandacht wordt in deze herziene editie besteed aan het toepassen van kennis en vaardigheden in de dagelijkse praktijk. Daarnaast is het aantal theoretische dia’s beperkt en is informatie toegevoegd over bijvoorbeeld de ‘window of tolerance’. Ook zijn er nieuwe verwijzingen toegevoegd waar opvoeders meer kunnen zien en lezen over de verschillende onderwerpen uit de training. Zo krijgen opvoeders en begeleiders onmisbare informatie over de effecten van chronisch trauma op het dagelijkse functioneren van een kind en de relatie die zij als belangrijke volwassenen met het kind ontwikkelen.

Deze training is oorspronkelijk ontwikkeld door de National Child Traumatic Stress Network (NCTSN). De training is vertaald en bewerkt naar de Nederlandse situatie door Leony Coppens en Carina van Kregten,beiden al jaren actief in de zorg en behandeling van chronisch getraumatiseerde kinderen als therapeut, supervisor, docent en auteur.

Naast het Handboek voor trainers is er een Handboek voor deelnemers.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Leony Coppens, Carina van Kregten
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036818797
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
262

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99