Zorg voor de oudere migrant

Prijs € 25,95

Uitverkocht

Bas Steunenberg

Paperback | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek start met een hoofdstuk over de eigen identiteit in een veranderende cultuur. Wat zijn jouw wensen en behoeften als zorgprofessional en hoe kijken anderen daarnaar? De hoofdstukken die volgen gaan over de leefstijl en gezondheidsproblemen die veel voorkomen bij oudere migranten, zoals immobiliteit en diabetes 2, over cultuursensitieve communicatie door zorg- en welzijnprofessionals. Verder wordt ingezoomd op de specifieke wensen vanuit deze groep in de palliatieve fase en de zorg rond mensen met dementie. Tot slot een hoofdstuk over de emotionele gezondheid, te weten depressie en eenzaamheid. Serieuze aandachtspunten als het gaat om herkenning en behandeling in de zorgverlening aan deze groepHet boek is ontwikkeld voor onderwijsdoeleinden en is geschikt voor studenten van hbo-opleidingen voor zorg en welzijn. Ook voor professionals in het werkveld biedt het boek veel praktische handvatten. Op de bijbehorende website staan veel oefeningen, voorbeelden voor  workshops, hoorcolleges en toetsopdrachten. Hierdoor is deze uitgave direct toepasbaar in het onderwijs en voor bij- en nascholing.Bas Steunenberg is psycholoog en werkt sinds een aantal jaren aan projecten om de toegankelijkheid van zorg en welzijn voor oudere migranten te vergroten. Dit door een meer cultuursensitief klimaat in de instellingen te creëren en ook door de stem van de oudere migranten kracht bij te zetten. Bas werkt als Hogeschool Hoofddocent aan de Hogeschool Utrecht. 

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bas Steunenberg
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036817578
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
90

Beschrijving

Dit boek start met een hoofdstuk over de eigen identiteit in een veranderende cultuur. Wat zijn jouw wensen en behoeften als zorgprofessional en hoe kijken anderen daarnaar? De hoofdstukken die volgen gaan over de leefstijl en gezondheidsproblemen die veel voorkomen bij oudere migranten, zoals immobiliteit en diabetes 2, over cultuursensitieve communicatie door zorg- en welzijnprofessionals. Verder wordt ingezoomd op de specifieke wensen vanuit deze groep in de palliatieve fase en de zorg rond mensen met dementie. Tot slot een hoofdstuk over de emotionele gezondheid, te weten depressie en eenzaamheid. Serieuze aandachtspunten als het gaat om herkenning en behandeling in de zorgverlening aan deze groep

Het boek is ontwikkeld voor onderwijsdoeleinden en is geschikt voor studenten van hbo-opleidingen voor zorg en welzijn. Ook voor professionals in het werkveld biedt het boek veel praktische handvatten. Op de bijbehorende website staan veel oefeningen, voorbeelden voor  workshops, hoorcolleges en toetsopdrachten. Hierdoor is deze uitgave direct toepasbaar in het onderwijs en voor bij- en nascholing.

Bas Steunenberg is psycholoog en werkt sinds een aantal jaren aan projecten om de toegankelijkheid van zorg en welzijn voor oudere migranten te vergroten. Dit door een meer cultuursensitief klimaat in de instellingen te creëren en ook door de stem van de oudere migranten kracht bij te zetten. Bas werkt als Hogeschool Hoofddocent aan de Hogeschool Utrecht. 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bas Steunenberg
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036817578
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
90

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99