Zondige Zeeuwen

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Peter van Druenen, Peter de Jonge, Peter Sijnke

Paperback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ook de scheve schaats wordt in het Zeeuwse landschap met regelmaat bereden. Soms is het een korte ku¨r, gevolgd door spijt, en soms een levenslange marathon waaruit geen ontsnappen mogelijk is. En het publiek kijkt geboeid toe, moedigt bewust of onbewust aan, of roept 'boe'. Een oordeel - nooit unaniem - is al snel geveld en moet vaak later worden bijgesteld.Hier worden 41 Zeeuwse scheveschaatsenrijders vanuit historisch-journalistiek oogpunt geportretteerd. Het zijn Zeeuwen in de ruimste zin van het woord. Hun laakbaar gedrag vond plaats van de veertiende eeuw tot in 2015. Een canon is deze lijst van 41 personen niet; ook uw buurman of werkgever ontbreekt waarschijnlijk. Wel biedt dit boek een staalkaart van zeer verschillende karakters en maatschappelijke posities. Tegelijkertijd toont het alle mogelijke soorten wetsovertreding, uit- gevoerd om evenzovele persoonlijke beweegredenen.Als alle andere geschiedenis heeft ook de Zeeuwse histo- rie een donkere kant. Van de gemaakte fouten valt nog steeds te leren. Daarom is Zondige Zeeuwen een alternatieve toegangspoort tot die geschiedenis. Want boeken over Zeeuwse helden en heiligen zijn er al genoeg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter van Druenen, Peter de Jonge, Peter Sijnke
Uitgever
Het Paard van Troje
ISBN
9789071937507
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Ook de scheve schaats wordt in het Zeeuwse landschap met regelmaat bereden. Soms is het een korte ku¨r, gevolgd door spijt, en soms een levenslange marathon waaruit geen ontsnappen mogelijk is. En het publiek kijkt geboeid toe, moedigt bewust of onbewust aan, of roept 'boe'. Een oordeel - nooit unaniem - is al snel geveld en moet vaak later worden bijgesteld.

Hier worden 41 Zeeuwse scheveschaatsenrijders vanuit historisch-journalistiek oogpunt geportretteerd. Het zijn Zeeuwen in de ruimste zin van het woord. Hun laakbaar gedrag vond plaats van de veertiende eeuw tot in 2015. Een canon is deze lijst van 41 personen niet; ook uw buurman of werkgever ontbreekt waarschijnlijk. Wel biedt dit boek een staalkaart van zeer verschillende karakters en maatschappelijke posities. Tegelijkertijd toont het alle mogelijke soorten wetsovertreding, uit- gevoerd om evenzovele persoonlijke beweegredenen.
Als alle andere geschiedenis heeft ook de Zeeuwse histo- rie een donkere kant. Van de gemaakte fouten valt nog steeds te leren. Daarom is Zondige Zeeuwen een alternatieve toegangspoort tot die geschiedenis. Want boeken over Zeeuwse helden en heiligen zijn er al genoeg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter van Druenen, Peter de Jonge, Peter Sijnke
Uitgever
Het Paard van Troje
ISBN
9789071937507
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99