Zoli

Prijs € 19,90

Levertijd: 2-3 werkdagen

C. McCann

Paperback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Ierse auteur Colum McCann beheerst het talent om in de huid van zijn personages te kruipen en de lezer onder te dompelen in de tijd en plaats van zijn romans. Zo ademt zijn nieuwste boek Zoli de sfeer van de jaren dertig in Tsjecho-Slowakije. Zoli Lackowa is een Roma, die, zeer ongebruikelijk in haar familie, leert lezen en schrijven. Zij wordt zangeres, en tegen de Roma-wetten in schrijft zij haar liederen op. De gemeenschap keert zich tegen haar en ook haar minnaar, een Ierse journalist, verraadt haar, omdat hij represailles vreest. Zoli vlucht naar het westen. Haar reis duurt drie jaar. En het zal nog langer duren voor ze haar geliefde terugziet.Zoli is deels gebaseerd op het ware verhaal van de zigeunerdichter Papsuza, die verbannen werd nadat haar gedichten werden gepubliceerd.Colum McCann (Dublin, 1965) debuteerde met de verhalenbundel Vissen in de nachtzwarte rivire. Daarna volgden romans als Zanghonden, Het verre licht en Danser.‘McCann heeft de zeldzame gave om met eenvoudige middelen van een eenvoudig thema iets bijzonders te maken.’ De Morgen‘Colum McCann is en blijft een verdomd goede schrijver.’ Standaard der Letteren

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C. McCann
Uitgever
Harmonie, Uitgeverij De
ISBN
9789061697978
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Beschrijving

De Ierse auteur Colum McCann beheerst het talent om in de huid van zijn personages te kruipen en de lezer onder te dompelen in de tijd en plaats van zijn romans. Zo ademt zijn nieuwste boek Zoli de sfeer van de jaren dertig in Tsjecho-Slowakije. Zoli Lackowa is een Roma, die, zeer ongebruikelijk in haar familie, leert lezen en schrijven. Zij wordt zangeres, en tegen de Roma-wetten in schrijft zij haar liederen op. De gemeenschap keert zich tegen haar en ook haar minnaar, een Ierse journalist, verraadt haar, omdat hij represailles vreest. Zoli vlucht naar het westen. Haar reis duurt drie jaar. En het zal nog langer duren voor ze haar geliefde terugziet.
Zoli is deels gebaseerd op het ware verhaal van de zigeunerdichter Papsuza, die verbannen werd nadat haar gedichten werden gepubliceerd.
Colum McCann (Dublin, 1965) debuteerde met de verhalenbundel Vissen in de nachtzwarte rivire. Daarna volgden romans als Zanghonden, Het verre licht en Danser.
‘McCann heeft de zeldzame gave om met eenvoudige middelen van een eenvoudig thema iets bijzonders te maken.’ De Morgen
‘Colum McCann is en blijft een verdomd goede schrijver.’ Standaard der Letteren

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C. McCann
Uitgever
Harmonie, Uitgeverij De
ISBN
9789061697978
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99